Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΣΤΟ 20%

Τον ειδικό φόρο Τηλεόρασης σε ποσοστό 20% επί της αξίας της διαφήμισης που υπολογίζουν τα τηλεοπτικά Μέσα, που είχε μειωθεί προ διετίας στο 0,02%, επαναφέρει το νομοσχέδιο για τα «μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ και το ΔΝΤ».
Πιο συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση και για το άρθρο 5, παρ. 12, αναφέρεται ότι «με σκοπό τη δίκαιη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την εξασφάλιση οικονομικών πόρων, ύστερα από την κατανομή των φορολογικών βαρών σε όλες τις παραγωγικές τάξεις, επιβάλλεται ειδικός φόρος στις διαφημίσεις που προβάλλονται από την τηλεόραση».
• Ο φόρος βαρύνει άμεσα, κατά περίπτωση, τη διαφημιζόμενη επιχείρηση ή το διαφημιστή που μεσολαβεί.
• Τον ειδικό αυτό φόρο εισπράττουν τα τηλεοπτικά ΜΜΕ και αποδίδουν στο Δημόσιο με μηνιαίες δηλώσεις, που υποβάλλουν στην αρμόδια ΔΟΥ μέχρι την εικοστή (20ή) ημέρα κάθε μήνα, για τα έσοδα από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις του προηγούμενου μήνα.
• Ο φόρος βαρύνει άμεσα τη διαφημιζόμενη επιχείρηση ή το διαφημιστή που μεσολαβεί και το τιμολόγιο εκδίδεται στο όνομά του. Εφόσον το τιμολόγιο εκδίδεται στο όνομα του διαφημιστή που μεσολαβεί, αντίγραφο του τιμολογίου με τη σφραγίδα και την υπογραφή του εκδότη αποστέλλεται στο διαφημιζόμενο μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την έκδοση του
τιμολογίου.
• Στα πιστωτικά τιμολόγια που εκδίδουν τα τηλεοπτικά ΜΜΕ πρέπει να
αναγράφονται και οι αριθμοί των σχετικών τιμολογίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...