Τρίτη 4 Μαΐου 2010

«Θετικά προκλητικό» το ψηφιακό μέλλον των εφημερίδων


«Θετικά προκλητική» χαρακτήρισε ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου τουΕυρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, τη συζήτηση για το ψηφιακό μέλλον των εφημερίδων, που διοργάνωσε χθες το μεσημέρι στην Αθήνα, το ελληνικό τμήμα της Ενωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ελευθερίας του Τύπου.
«Στη σημερινή εποχή, η δημοσιογραφία αλλάζει βαθιά, εξαιτίας της βίαιης εισόδου της εικόνας και της στιγμής», τόνισε ο κ. Παπανδρόπουλος, πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Ενωσης, προσθέτοντας ότι σήμερα «κυριαρχεί επίσης η άχρηστη γνώση και η πολιτική – θέαμα – ψέμα».
Ο διευθυντής της Ναυτεμπορικής, Διονύσης Κεφαλάκος, αναφερόμενος στο ρόλο του Τύπου -έντυπου και ηλεκτρονικού-, σημείωσε πως, ειδικά στο χώρο της οικονομίας, η μεταφορά των πραγματικών γεγονότων, αυτούσια και χωρίς παραμορφωτικές παρεμβάσεις, έχει μεγάλη σημασία.
«Εμείς στη Ναυτεμπορική, το ερώτημα ”τελειώνει ο Τύπος;” το απαντάμε κάθε μέρα!», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως «είναι δύσκολο να προβλέψουμε ποιος θα κερδίσει τελικά -την πρώτη μάχη (με την τηλεόραση), πάντως, στις αρχές του ’90, την κέρδισε το χαρτί».
«Ο προβληματισμός όλων μας (εκδοτών και δημοσιογράφων) πρέπει να είναι μήπως οφείλουμε να δώσουμε στο αναγνωστικό κοινό ένα διαφορετικό μοντέλο, την επεξεργασμένη πληροφορία, την κριτική, το σχολιασμό» σχολίασε ο Γιάννης Μαμουζέλος, γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών ΣυντακτώνΠΣΑΤ .
«Ως προς τη διαπλοκή τους με τις δομές της εξουσίας, του χρήματος, των εξοπλισμών ή της διασκέδασης, τα ΜΜΕ στην Ελλάδα υποφέρουν από τρία ‘συντριπτικά κατάγματα’, στο ήθος, στην ικανότητα και στην ανδρεία», τόνισε ο Ιωάννης Α. Τσουκαλάς, ευρωβουλευτής (ΝΔ), πρώην γενικός γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογίας (2004 – 2008).
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤ. ΑΝΔΡΙΑΝΕΣΗΣ – Ναυτεμπορικη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...