Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Νόμος από τον Ομπάμα για την ελευθερία του Τύπου


Tο όνομα του Ντάνιελ Περλ, αμερικανού δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε στο Πακιστάν το 2002, έδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε ένα νέο νόμο που υπέγραψε το μεσημέρι της Δευτέρας και αφορά την ελευθερία του Τύπου.

Η υπογραφή του νόμου πραγματοποιήθηκε σε μία σύντομη τελετή στο Οβάλ Γραφείο, στην οποία ήταν παρόντες δίπλα στον αμερικανό πρόεδρο οι γονείς του Περλ, οι δύο αδελφές του, η χήρα του Μαριάν και ο 7χρονος γιος του, που γεννήθηκε τρεις μήνες μετά από τη δολοφονία του.

Ο Ντάνιελ Περλ ήταν δημοσιογράφος της εφημερίδας «Wall Street Journal» για τη Νότια Ασία. Απήχθη στο Καράτσι τον Ιανουάριο του 2002, όταν προσπάθησε να έρθει σε επαφή με αντάρτες ισλαμιστές. Ο αποκεφαλισμός δημοσιεύτηκε σε διάφορες ισλαμιστικές ιστοσελίδες και αναμεταδόθηκε από πολλά ειδησεογραφικά δίκτυα.

Όπως δήλωσε ο Μπαρακ Ομπάμα, το νομοσχέδιο που υπέγραψε και φέρει το όνομα του Περλ «στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα για τις βασικές αξίες μας που αφορούν την ελευθερία του Τύπου». Ο νέος νόμος αφορά την επέκταση της ετήσιας έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η οποία πλέον θα καταγράφει και τις περιπτώσεις περιορισμού της ελευθερίας του Τύπου σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...