Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Πήγασος Εκδοτική: Προχωρεί άμεσα η απόσχιση του κλάδου των εκδόσεων


Στην απόσχιση του κλάδου έκδοσης εφημερίδων, προχωρά άμεσα η Πήγασος Εκδοτική. Όπως γνωστοποίησε η εταιρεία στους εργαζομένους της, ο κλάδος έκδοσης εφημερίδων θα απορροφηθεί από τη Ρόδον ΑΕ, κατά 100% θυγατρική εταιρεία της Πήγασος Εκδοτική, με στόχο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση «την καλύτερη διάρθρωση του Ομίλου και την αριστοποίηση της κατανομής των παραγωγικών πόρων».
Σύμφωνα με την εταιρεία μέσω της «αριστοποίησης» αυτής, θα επιτευχθεί η μεσοπρόθεσμη διατήρηση και εδραίωση της θέσης του Ομίλου στην αγορά των ΜΜΕ, καθώς και η καλύτερη διαχείριση των παραγωγικών συντελεστών με συνέπεια τη βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων εντύπων και προσφερόμενων υπηρεσιών.
Πέρα από τις ανακοινώσεις, πάντως και από ό,τι έχει δείξει ως τώρα η εμπειρία σε άλλους επιχειρηματικούς κλάδους, η πολιτική αυτή, υιοθετείται από τις εταιρείες, όχι μόνο στην περίπτωση που επιδιώκουν την προαναφερθείσα αριστοποίηση της λειτουργίας τους, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις που σχεδίαζαν «εκτεταμένες συνεργασίες» (συγχωνεύσεις) με άλλες εταιρείες του χώρου.
Το σενάριο αυτό, τρέχει εδώ και χρόνια -για την Πήγασος και το ΔΟΛ-, δεν έχει ωστόσο ποτέ επιβεβαιωθεί και σύμφωνα με τις πληροφορίες, ουσιαστικά προχωρήσει, πέρα από διερευνητικές συζητήσεις.
Όπως κι αν έχει η κίνηση της απόσχισης, προβλέπεται να ολοκληρωθεί περί τα μέσα Ιουνίου 2010. Αξίζει να επισημανθεί ότι με την απόσχιση και απορρόφηση αυτή δεν θίγονται εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, οι οποίοι βέβαια θα έχουν πλέον ως εργοδότη, όχι την εισηγμένη εταιρεία Πήγασος Εκδοτική, αλλά τη θυγατρική της Ρόδον.
Η Πήγασος Εκδοτική εκδίδεις τις εφημερίδες, Έθνος και Ημερησία. Το 2009, η εταιρεία, παρουσίασε πωλήσεις ύψους 70,2 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 5,91% σε σχέση με το 2008 και καθαρές προ φόρων ζημίες, ύψους 3,11 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 1,7 εκατ. ευρώ το 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...