Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Απολύσεις στο "Αθηνόραμα" και το αγγλόφωνο ένθετο της "Καθημερινής"


Το καμπανάκι της ανεργίας έχει αρχίσει να χτυπάει ανησυχητικά για πολλούς εργαζόμενους στον Τύπο και τα ΜΜΕ, όμως τις τελευταίες ημέρες το κλίμα είναι πολύ βαρύ στη Δέσμη Εκδοτική και στο αγγλόφωνο ένθετο της International Herald Tribune, στην "Καθημερινή".


Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του περιοδικού "Αθηνόραμα", προχωρόντας σε αναστολή λειτουργίας του περιοδικού "Ευ Ζην" έχει ήδη απολύσει 5 εργαζόμενους από τη "Δέσμη Εκδοτική" και σύμφωνα με καταγγελία της Ένωσης συντακτών Περιοδικού - Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) έχει εξωθήσει σε αποχώρηση μία ακόμη εργαζόμενη που καλυπτόταν από προστασία μητρότητας σε έναν όμιλο, ο οποίος είναι κερδοφόρος, "λειτουργεί με οριακή σύνθεση προσωπικού και απασχολεί εργαζόμενους υπερωριακά, χωρίς πρόσθετη αμοιβή, για την παραγωγή μιας σειράς από εκδόσεις".


Στην "Καθημερινή", ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει ο περιορισμός της ύλης τόσο του τετρασέλιδου μέχρι πρότινος αγγλόφωνου ένθετου στη Ι.Η.Τ., όσο και του εβδομαδιαίου Athens Plus, δεδομένου ότι επιπλέον, στους διαδρόμους είναι έντονη η φημολογία για επικείμενες απολύσεις, 4-5, όπως λέγεται. Ήδη, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων έχει καταθέσει σχετική αναφορά στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να υπερασπιστεί τις θέσεις εργασίας 18 δημοσιογράφων που απασχολούνται στην αγγλόφωνη έκδοση  Α. ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...