Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Επί πληρωμή το νέο site των Τimes του Λονδίνου



 Η καθημερινή και η κυριακάτικη έκδοση γίνονται οι πρώτοι βρετανικοί τίτλοι που θα χρεώνουν ολόκληρο το περιεχόμενό τους.

Οι Times και Sunday Times παρουσίασαν τους νέους διαδικτυακούς τόπους τους ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα γίνουν οι πρώτες εφημερίδες που θα χρεώσουν τους αναγνώστες online. Όσοι εγγράφονται τώρα θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Από αυτό το σημείο και μετά θα υποχρεούνται να πληρώνουν 1,4 λίρες ή 1,2 ευρώ για την καθημερινή έκδοση και δύο λίρες για εβδομαδιαία συνδρομή. Οι νέες ιστοσελίδες www.thetimes.co.uk και οι www.thesundaytimes.co.uk. θα αντικαταστήσουν την προηγούμενη timesonline.co.uk.
«Κάνουμε ένα μεγάλο βήμα… Τα τελευταία χρόνια οι πληροφορίες και οι ειδήσεις στο Ιντερνετ ήταν δωρεάν», είπε χαρακτηριστικά ο εκδότης των Times James Harding και εξήγησε, μιλώντας στο ράδιο του BBC: «Θεωρούμε ότι έφτασε ο καιρός να σταματήσουμε να προσφέρουμε την δημοσιογραφία που παράγουμε. Αισθανόμαστε ότι υποτιμούμε την αξία της».
Ο διάσημος ιδιοκτήτης της βρετανικής εφημερίδας και μεγιστάνας των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοχ, είχε ήδη «ξεδιπλώσει» τα σχέδιά του για την χρέωση στα ηλεκτρονικά portals των εφημερίδων του. Οι Times και η κυριακάτική έκδοσή τους θα είναι οι πρώτοι βρετανικοί τίτλοι που θα χρεώνουν για όλο το περιεχόμενό τους και όχι για μεμονωμένα άρθρα. Την ίδια στιγμή, οι Νew York Times έχουν ανακοινώσει την έναρξη χρέωσης περιεχομένου στις αρχές του 2011.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...