Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Χανιά: Υποτροφίες σε νέους δημοσιογράφους


Τρεις υποτροφίες για νέους δημοσιογράφους προκηρύσσει το Ιδρυμα Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα, προκειμένου να παρακολουθήσουν το διεθνές δημοσιογραφικό πρόγραμμα «Crete Writign Workshop» το οποίο θα διεξαχθεί στο νεοϊδρυθέν Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου (www.rpi.gr) στα Χανιά της Κρήτης παό 18 έως 28 Ιουνίου 2010.
Το πρόγραμμα, με έμφαση στην περιβαλλοντική και πολιτισμική δημοσιογραφία, πραγματοποιείται σε συνεργασία του Τμήματος Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου της Βοστόνης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
Οι υποτροφίες καλύπτουν τα έξοδα παρακολούθησης του workshop, την διαμονή σε μονόκλινο δωμάτιο, την πλήρη διατροφή καθώς και τα έξοδα ακτοπλοϊκής μετάβασης οικονομικής θέσεως από Πειραιά-Χανιά και αντιστρόφως, συνολικού ύψους 1.670 ευρώ έκαστη.
Τα απαιτούμενα προσόντα των υποψηφίων είναι:
α) Αριστη γνώση της Αγγλικής η οποία αποδεικνύεται με Certificate in Proficiency ή άλλο τίτλο αντίστοιχου επιπέδου. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στην Αγγλική γλώσσα.
β) Πτυχίο Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού ή Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ ή Επικοινωνίας και ΜΜΕ ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμων και αντίστοιχων της αλλοδαπής ή Πληροφορικής και ΜΜΕ των ΤΕΙ Πάτρας. Δεκτοί μπορεί να γίνουν και φοιτητές των παραπάνω τμημάτων εφόσον βρίσκονται στο τελευταίο έτος των σπουδών τους και θα αποδεικνύεται με αντίστοιχη βεβαίωση του Προέδρου του Τμήματος.
γ) Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν και νέοι δημοσιογράφοι ηλικίας έως 28 ετών, μη πτυχιούχοι, οι οποίοι όμως έχουν αποδεδειγμένη δημοσιογραφική εμπειρία δύο τουλάχιστον ετών κατά προτίμηση στα περιφερειακά ΜΜΕ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδαwww.creteww.net και να αποστείλουν το βιογραφικό τους με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση contact@rpi.gr ή στο τηλεομοιότυπο: 28250-71371.
Η επιλογή θα γίνει από τριμελή επιτροπή η οποία αποτελείται από εκπροσώπους του Ιδρύματος Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα, του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου και του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.
Η λήξη της προθεσμίας υποβολής ορίζεται η Παρασκευή 28 Μαΐου ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...