Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Bertelsmann AG: Ανοδικά τα κέρδη

Bertelsmann Building, 1540 BroadwayImage via Wikipedia

Σημαντική διεύρυνση των λειτουργικών της κερδών παρουσίασε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2010, η BertelsmannAG, μητρική του RTL Group (βασικού μετόχου του τηλεοπτικού σταθμού Alpha), ως αποτέλεσμα αφενός της ανάκαμψης που παρουσιάζει η διαφημιστική αγορά διεθνώς, αφετέρου των εκτεταμένων περικοπών στις οποίες προέβη η εταιρεία.
Ειδικότερα τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 284 εκατ. ευρώ, στο πρώτο τρίμηνο του 2010, έναντι 115 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2009.
Αυξημένες παρουσιάζονται και οι πωλήσεις της εταιρείας, οι οποίες έφτασαν τα 3,6 δισ. ευρώ, έναντι 3,5 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα, ενώ σχεδόν διπλάσια είναι τα καθαρά προ φόρων κέρδη της, τα οποία ανήλθαν σε 30 εκατ. ευρώ, έναντι 16 εκατ. ευρώ στο περσινό διάστημα.
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα το RTL, στο πρώτο τρίμηνο του 2010, πέτυχε το διπλασιασμό του λειτουργικού του κέρδους, κυρίως, λόγω βελτίωσης που παρουσιάζουν οι δείκτες των δραστηριοτήτων του στη γερμανική αγορά.
Παρά ταύτα επιφυλακτικότητα διακρίνει τους ανθρώπους του Ομίλου, αφού όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξεδόθη σχετικά κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει ποια θα είναι η εικόνα του 4ου τριμήνου του έτους.

Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...