Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Sky ο Βρετανός οπαδός…

Emerson Fittipaldi, Marlboro Team Texaco (McLa...Image via WikipediaΚαι πώς να μην σκάσει, όταν μαθαίνει πως η νέα συμφωνία που υπέγραψε ο Μπέρνι Εκλεστοουν με το «BBC» προβλέπει να μεταδίδονται ζωντανά μόνο τα μισά Γκραν Πρι από το 2012 και μετά. Αντίθετα, όσοι έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στη δορυφορική πλατφόρμα του «Sky» θα βλέπουν live όλους τους αγώνες.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, από του χρόνου και μέχρι το 2018 το «BBC» θα δείχνει απευθείας μόνο τους μισούς αγώνες κάθε σεζόν και εκτεταμμένα στιγμιότυπα από τους υπόλοιπους, σε μαγνητοσκόπηση μάλιστα! Από την πλευρά του το «Sky Sports» θα προσφέρει στους συνδρομητές του το πλήρες «πακέτο» όλων των Γκραν Πρι (ελεύθερες δοκιμές, κατατακτήριες και κούρσα).

Όπως ήταν λογικό, αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βρετανών οπαδών της Formula 1, καθώς αυτή είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της τηλεόρασης της χώρας που το κοινό θα πρέπει να πληρώσει για να παρακολουθήσει όλη την αγωνιστική χρονιά. Αυτό που «δυναμιτίζει» περισσότερο την κατάσταση είναι πως το «Sky Sports» αύξησε την ετήσια συνδρομή του από 487 έως 610 αγγλικές λίρες.

Οι ομάδες F1 αναμένεται να ζητήσουν διευκρινήσεις από τον -δεδομένα «φραγκοφονιά»- Εκλεστοουν για τη συγκεκριμένη συμφωνία πριν αντιδράσουν. «Πρέπει να καταλάβουμε ακριβώς πώς θα γίνει», δήλωσε ο επικεφαλής της McLaren και πρόεδρος της FOTA, Μάρτιν Γουίτμαρς.

Να θυμίσουμε πως ο Γουίτμαρς είχε δηλώσει τον προηγούμενο μήνα ότι «είναι σημαντικό για το εμπορικό μοντέλο της Formula 1 η τηλεοπτική κάλυψη να παραμείνει ελεύθερη, ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση στο προϊόν και να το καταναλώνει και να το απολαμβάνει μεγάλος αριθμός τηλεθεατών».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...