Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Leo Burnett: Ασφαλιστικά μέτρα και εθελουσία έξοδος

widthpxImage via Wikipedia
Τις αποζημιώσεις τους προσπαθούν να εξασφαλίσουν οι εργαζόμενοι της Leo Burnett, που κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, ενώ το Publicis Groupe, μέσω επιστολής του Emmerich, απαντάει με πρόταση εθελουσίας εξόδου. 
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση Leo Burnett, με τους εργαζόμενους να προσπαθούν να διασφαλίσουν τις αποζημιώσεις τους και το Publicis Groupé να απαντάει με πρόταση εθελουσίας εξόδου, με haircut στο ποσό που θα λάβουν όσοι επιλέξουν να κινηθούν στη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη οι εργαζόμενοι της εταιρείας κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσουν τις αποζημιώσεις τους σε περίπτωση που η Leo Burnett δεν κατορθώσει να μπει στο 99 και οδηγηθεί στη χρεοκοπία. Τα ασφαλιστικά μέτρα, σύμφωνα με πληροφορίες, επιδόθηκαν την Πέμπτη και όπως φαίνεται ένα ακόμη δικαστικό μέτωπο ανοίγει στην υπόθεση της Leo Burnett.

Επιστολή του Emmerich

Από τη μεριά του Publicis Groupé, που έχει αυτήν τη στιγμή τον απόλυτο έλεγχο της εταιρείας, ο Μathias Emmerich καλεί στην ουσία με επιστολή του, τους εργαζομένους σε εθελούσια έξοδο, προτείνοντάς τους να αποχωρήσουν από την εταιρεία και να λάβουν «ένα αξιοπρεπές και σίγουρο» ποσό, αφήνοντας εμμέσως να εννοηθεί πως είναι πολύ πιθανόν η εταιρεία να προχωρήσει σε παύση πληρωμών τις επόμενες εβδομάδες!

Το πλήρες κείμενο της επιστολής, είναι το ακόλουθο:

«Αγαπητοί εργαζόμενοι, Γνωρίζετε ότι δυστυχώς πολλοί πελάτες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την εταιρεία, γεγονός που οφείλεται στην αβεβαιότητα της κατάστασης, και οφείλω να ομολογήσω ότι η αβεβαιότητα αυτή είναι υπαρκτή και μεγάλη. Γνωρίζετε ότι οι συναλλαγές με τον Alter και τα λοιπά συνδεόμενα μέρη εξέθεσαν την εταιρεία σε ζημίες 22 εκατομμυρίων ευρώ. Χθες καταθέσαμε έγκληση κατά του Πέτρου Βενέτη, ο οποίος συνήψε τις συμβάσεις αυτές.

Ξεκινήσαμε διαπραγματεύσεις με τους προμηθευτές μας, προκειμένου να μειώσουμε τον κίνδυνο της εταιρείας και να διευκολύνουμε τη συνέχιση των εργασιών εφόσον καταστεί δυνατόν και θα καταβάλουμε τις καλύτερες των προσπαθειών μας για να προστατεύσουμε τους εργαζομένους και τους πελάτες της εταιρείας. Οι αποφάσεις αυτές είναι πολύ δύσκολες και δεν μπορώ να σας πω σήμερα ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Παρ’ όλα αυτά, έλαβα την έγκριση από το CEO του Ομίλου της Publicis Groupé να προσφέρω τη δυνατότητα σε ορισμένους από εσάς να αποχωρήσετε από την εταιρεία όχι απαραίτητα με πλήρη αποζημίωση, αλλά με ποσό αξιοπρεπές και σίγουρο που πιθανόν να επιλέξετε να αποδεχθείτε.

Γνωρίζω ότι είναι σκληρό, αλλά θέλω να κατανοήσετε ότι πράττοντας αυτό, η Publicis Groupé προσπαθεί να αποφύγει για όλους και για καθέναν από εσάς να βρεθείτε σε δυσχερή προσωπική κατάσταση, εάν η εταιρεία εξαναγκαστεί να δηλώσει παύση πληρωμών τις επόμενες εβδομάδες. Ελπίζω να κατανοείτε, ακόμα και εάν είστε θύματα των ενεργειών που αποφασίστηκαν από την προηγούμενη διοίκηση, ότι η διέξοδος αυτή αποτελεί μία ευκαιρία που πιθανόν να μην ξαναϋπάρξει».

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...