Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Έρευνες στη «Daily Star»για το σκάνδαλο υποκλοπών

Η «Daily Star» δεν συνδέεται με τον όμιλο του Ρούπερτ Μέρντοχ.
Έρευνες στα γραφεία σύνταξης της βρετανικής ταμπλόιντ «Daily Star» στο Λονδίνο πραγματοποίησε την Παρασκευή η Σκότλαντ Γιαρντ, εν μέσω του σάλου που έχει προκαλέσει το σκάνδαλο τηλεφωνικών παρακολουθήσεων με «πρωταγωνίστρια» την «News of the World».
Οι έρευνες για τις υποκλοπές έχουν επικεντρωθεί μέχρι στιγμής μόνο στην κυριακάτικη ταμπλόιντ του ομίλου Μέρντοχ.

Ο Κλάιβ Γκούντμαν, πρώην συντάκτης της «News of the World» για θέματα βασιλικής οικογένειας ο οποίος είχε φυλακιστεί το 2007 για το σκάνδαλο των υποκλοπών, συνελήφθη εκ νέου νωρίτερα την Παρασκευή.

Ο Γκούντμαν, που εργάζεται στην κυριακάτικη έκδοση της «Daily Star», την «Daily Star Sunday», είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών από τον Ιανουάριο του 2007 μετά τις καταγγελίες μελών του προσωπικού του Μπάκιγχαμ ότι υποκλέπτονταν μηνύματα από τους τηλεφωνητές τους που σχετίζονταν με τον τραυματισμό του πρίγκιπα Ουίλιαμ στο γόνατο.

Η νέα σύλληψη σχετίζεται με μια επιχείρηση της αστυνομίας η οποία αφορά τις καταγγελίες περί πληρωμών σε αστυνομικούς από στελέχη της «News of the World», η οποία ανήκει στον όμιλο News Corp. του Ρούπερτ Μέρντοκ.

Η «Daily Star» ανήκει στον επιχειρηματία Ρίτσαρντ Ντέσμοντ και δεν συνδέεται με τον όμιλο News Corp, στον οποίο ανήκει η «News of the World».

Οι εξελίξεις στη Βρετανία είναι καταιγιστικές σχετικά με το πρωτοφανές σε έκταση σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών από την κυριακάτικη ταμπλόιντ του ομίλου Μέρντοχ, «News of the World».

Η Σκότλαντ Γιαρντ προχώρησε στη σύλληψη του Άντι Κόουλσον, πρώην διευθυντή της εφημερίδας την περίοδο 2003-2007 και υπευθύνου επικοινωνίας της Ντάουνινγκ Στριτ μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο, καθώς και του Κλαιβ Γκούντμαν, πρώτη συντάκτη βασιλικού ρεπορτάζ.

Δικαστική έρευνα για τις παρακολουθήσεις και τις παραλείψεις αστυνομίας και πολιτικών, αλλά και νέους κανόνες για τον βρετανικό Τύπο, ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...