Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΠΣΑΤ: «Ντεφάκτο επιβολή Νέας Τάξης στα ΜΜΕ»

Έκτακτη συνεδρίαση στα Γραφεία του πραγματοποίησε σήμερα το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) με...
αφορμή τη συνεχώς αυξανόμενη κρίση στα ΜΜΕ και ειδικότερα στο χώρο του Αθλητικού Τύπου.

Μετά από εμπεριστατωμένο έλεγχο των πρόσφατων γεγονότων στις αθλητικές εφημερίδες, όπου καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις, παραβιάζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και γενικότερα επιχειρείται η «ντε φάκτο» επιβολή νέας τάξης πραγμάτων στις εργασιακές, ασφαλιστικές και συνδικαλιστικές συνθήκες, το ΔΣ του ΠΣΑΤ αποφάσισε να ζητήσει άμεση συνάντηση με την ΠΟΕΣΥ και την ΕΣΗΕΑ.

Ταυτόχρονα είναι αυτονόητο ότι εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την επιχειρούμενη πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στο χώρο των ΜΜΕ.

Παράλληλα το ΔΣ διαπιστώνει ενορχηστρωμένη προσπάθεια απαξίωσης του ΠΣΑΤ και των αθλητικών συντακτών με δημοσιεύματα σε εφημερίδες, σχόλια σε ιστοσελίδες, μπλογκ κ.α. τα οποία ανακριβέστατα και χωρίς κανένα ουσιαστικό στοιχείο, επιχειρούν να εμπλέξουν το Σύνδεσμο, τον εκλεγμένο πρόεδρό του και εκλεγμένα μέλη του ΔΣ, με το σκοτεινό πρόσωπο του ποδοσφαίρου και το πολυπλόκαμο σκάνδαλο των προσυνεννοημένων αγώνων.

Όλες οι αστήρικτες έως και συκοφαντικές, «καταγγελίες» δεν αγγίζουν κανένα από τα μέλη του ΔΣ του ΠΣΑΤ και κατ’ επέκταση τον κλάδο των αθλητικών συντακτών, που επί χρόνια όχι μόνο υπηρετεί τη δημοσιογραφία και την ενημέρωση αλλά και διασφαλίζει τη διαφάνεια, το κύρος και το αδιάβλητο του ελληνικού αθλητισμού.

Κατόπιν αυτών το ΔΣ καταδικάζει απερίφραστα τα πρόσφατα λιβελογραφήματα, απορρίπτει τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και τα απειλητικά δημοσιεύματα που είδαν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας και αποφάσισε να προσφύγει άμεσα στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα ενώ επιφυλάσσεται να διαφυλάξει με κάθε νόμιμο τρόπο την αξιοπρέπεια, την ανεξαρτησία, το ήθος και την προσωπικότητα των συναδέλφων μας.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΣΑΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...