Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

“Όχι στις ατομικές συμβάσεις στον Πήγασο”

Φώτης Μπόμπολας
"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει για μια ακόμη φορά την εργοδοσία του Ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ», που με εκβιαστικό τρόπο απαιτεί από τους δημοσιογράφους να δεχθούν μείωση μισθών και, μετά τις επιλεκτικές και εκφοβιστικές απολύσεις έξι συναδέλφων, για να νομιμοποιηθεί αυτή η απαράδεκτη αξίωση, να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, παραιτούμενοι από την προστασία της ισχύουσας κλαδικής ΣΣΕ μεταξύ ΕΣΗΕΑ και ΕΙΗΕΑ'.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ και επισημαίνεται:

"Η ενέργεια αυτή γίνεται ακόμα πιο απαράδεκτη, όταν οργανώνεται από τον Αντιπρόεδρο της ΕΙΗΕΑ και ακόμα πιο προκλητική, γιατί οι ιδιοκτήτες του «ΠΗΓΑΣΟΥ» επέλεξαν τη στιγμή αυτής της νέας επίθεσης, γνωρίζοντας ότι το νέο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ έχει σαν πρωταρχικό στόχο την υπογραφή ΣΣΕ με την ΕΙΗΕΑ. Με τις ενέργειες αυτές, ο κ. Μπόμπολας επιχειρεί να δυναμιτίσει τις όποιες προοπτικές για ΣΣΕ και κάθε δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ εργοδοτικών οργανώσεων και σωματείων μέσα στις συνθήκες της κρίσης γενικά και στον Τύπο ειδικότερα.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί τους συναδέλφους του Ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ» να αντισταθούν στις πιέσεις του κ. Μπόμπολα και να μην υπογράψουν το κείμενο των ατομικών συμφωνιών, επικαλούμενοι την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και την εργατική νομοθεσία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...