Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Leo Burnett : "Πάσα" οι πελάτες σε νέα θυγατρική - Αλλά τα χρέη;

widthpxImage via Wikipedia
"Πάσα" σε θυγατρική της εταιρία κάνει η Leo Burnett τους πελάτες της αλλά για τα χρέη και τους υπαλλήλους δεν λέει κουβέντα. Φαίνεται ότι η κρίση και η προσφυγή στο άρθρο 99 βολεύει τους ιθύνοντες της πολυεθνικής που αποφάσισαν να κάνουν δραστικές αλλαγές στην Ελλάδα αλλά και να "απαλλαγούν" από τα "βάρη" των εργαζομένων και - βέβαια- των χρεών.

Κάτω από αυτό το πρίσμα έλεγαν νομικοί κύκλοι πρέπει να εξεταστεί και η προσφυγή της στο άρθρο 99, μια και θέλει αποκλειστικά να βγεί κερδισμένη από την κρίση που πλήττει την αγορά αλλά και από τις καταστροφικές συναλλαγές της με το ALTER.

Το έγκυρο advertising.gr γράφει σήμερα ότι "τη θυγατρική διαφημιστική εταιρεία της Leo Burnett, Black Pencil ετοιμάζεται να φέρει στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, το Publicis Groupe.
Η Black Pencil αποτελεί ιδιοκτησία του Publicis Groupe και σύμφωνα με όσα τονίζουν εργαζόμενοι της Leo Burnett, σε επιστολή τους στο Business Today, συγκαταλέγεται στις εταιρείες εκείνες στις οποίες ο γαλλικός όμιλος επικοινωνίας προτρέπει τους πολυεθνικούς πελάτες της Leo Burnett να μετακινήσουν τους λογαριασμούς τους στην Ελλάδα.

H Black Pencil προσφέρει υπηρεσίες 360° επικοινωνίας και αποτελεί διεθνές brand της Leo Burnett, που χρησιμοποιείται κυρίως από το δίκτυο αφενός για να ενσωματώνει σε μια εταιρεία διάφορα τμήματα που ασχολούνται με «μη-συμβατικές» προσπάθειες διαφημιστικής επικοινωνίας, αφετέρου για την αντιμετώπιση πιθανόν conflicts.

Σημειώνεται πως η εταιρεία έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από το Publicis Groupé για να αποτελέσει το «επόμενο στάδιο» μετά την αλλαγή κατάστασης εταιρειών ιδιοκτησίας του. Πιο συγκεκριμένα, το 2004 έκανε την είσοδό της στη Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική, αποτελώντας στην ουσία τη συγχώνευση και μετεξέλιξη των παραρτημάτων της D’Arcy και της Global Advertising Partnership (GAP) στην περιοχή, των οποίων τη λειτουργία αποφάσισε ο γαλλικός όμιλος να διακόψει μετά την εξαγορά τους".
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...