Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Έρευνα για τηλεφωνικές υποκλοπές και στις ΗΠΑ

News of the WorldImage via WikipediaΗ News Corp.του Μέρντοκ προσπαθεί να πουλήσει τις βρετανικές της εφημερίδες, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Έρευνα και στις ΗΠΑ για πιθανές τηλεφωνικές παρακολουθήσεις αμερικανών, ή, θυμάτων του τρομοκρατικού χτυπήματος της 11ης Σεπτεμβρίου, ζήτησε να γίνει ο πρόεδρος της επιτροπής εμπορίου της αμερικανικής Γερουσίας, Τζέι Ροκφέλερ.

«Ενθαρρύνω τα συναφή πρακτορεία να προχωρήσουν σε έρευνα, ώστε να μπορέσουν να διαβεβαιώσουν πως η ιδιωτική ζωή των αμερικανών δεν έχει παραβιαστεί», είπε ο Ροκφέλερ, ο οποίος θέλει να γίνει γνωστό εάν ο όμιλος Τύπου του Ρούπερτ Μέρντοχ, που είναι ο υπαίτιος για το σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές στη Βρετανία, έχει εφαρμόσει αντίστοιχες τακτικές και στις ΗΠΑ.

«Μου δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία η ιδέα ότι το σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές στο Λονδίνο από την News Corp. μπορεί να αφορά και τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου, ή άλλους αμερικανούς πολίτες. Εάν κάτι τέτοιο έχει συμβεί, τότε σίγουρα οι επιπτώσεις θα είναι πολύ σοβαρές»συμπλήρωσε.

Το σκάνδαλο είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο της ταμπλόιντ εφημερίδας News of the World.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...