Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Περικοπές και απολύσεις στην DPG

Σε απομακρύνσεις και περικοπές ύψους 50% προχωρεί τα τελευταία 24ωρα η εταιρεία DPG, ιδιοκτησίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, γιου του Παύλου, μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Η εταιρεία DPG δραστηριοποιείται στον τομέα του Ιντερνετ, έχει στην κατοχή της μια πλειάδα ιστοσελίδων (μεταξύ των οποίων οι onsports.gr, astrology.gr, gossip-tv.gr, newsbomb.gr) και στην εταιρεία εργάζονται περίπου 400 άτομα, 200 εκ των οποίων ετοιμάζονται να δουν την πόρτα της εξόδου!

Μέσα σε δύο 24ωρα η DPG έχει απομακρύνει περισσότερους από 50 εργαζόμενους, έχει προχωρήσει σε πολύ μεγάλες μειώσεις, ενώ το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο το υπαλληλικό προσωπικό θα έχει μειωθεί κατά το ήμισυ, ώστε η «εταιρεία να είναι βιώσιμη», όπως χαρακτηριστικά τονίζεται από την πλευρά της ιδιοκτησίας. Η εταιρεία DPG ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Οκτώβριο του 2010 με επιθετική πολιτική, προσπάθησε να «ταράξει τα νερά» με τα χρήματα που επένδυσε μέχρι που διαπίστωσε καθυστερημένα πως η ελληνική αγορά δεν είναι σε θέση ακόμη να αντέξει μια τέτοια επένδυση.Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλλει την διεύθυνση του ομίλου DPG group of companies του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που δραστηριοποιείται στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης,για τηναπαγόρευση είσοδου στο κτίριο που στεγάζεται ο όμιλος σε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν μεταξύ άλλων από τους Παναγιώτη Ράμμο και Γιώργο Φιλιππάκη, μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. 

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, θέλησαν να πραγματοποιήσουν περιοδεία στα sites του ομίλου όπου τις τελευταίες μέρες πραγματοποιείταιπρωτοφανής επίθεση στους εργαζόμενους με δεκάδες απολύσεις, μειώσεις μισθών και άδειες άνευ αποδοχών. Στόχος των εκλεγμένων συνδικαλιστών ήταν να συνομιλήσουν με τους εργαζόμενους για την κατάσταση που επικρατεί σε μια πραγματική γαλέρα της ενημέρωσης, να σταθούν δίπλα τους στην προσπάθεια που κάνουν να σταθούν όρθιοι απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας.
Προφανώς κάτι τέτοιο εκτιμήθηκε ως επικίνδυνο για τη Διεύθυνση της DPG η οποία μέσω του στελέχους της Σαράντου Ευσταθόπουλου,διεμήνυσε στην αντιπροσωπεία πως δεν μπορούν να μιλήσουν με τους εργαζόμενους διότι “δεν εργάζονται εκεί μέλη της ΕΣΗΕΑ” -το όποιο είναι ψευδές- ,και ” άλλωστε η Ένωση δεν αναγνωρίζει τους εργαζόμενους στο διαδίκτυο”. Το γεγονός ότι η Δημοσιογραφική Συνεργασία που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ υποστηρίζει σταθερά την εγγραφή στην ΕΣΗΕΑ όλων των συναδέλφων που εργάζονται στο διαδίκτυο, προφανώς δεν… έπεισε τον -κατά δήλωση του- ”περίπου συνάδελφο(;)”. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σαράντος Ευσταθόπουλος είναι Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Πειραιά.
Η παρεμπόδιση της επαφής των συναδέλφων με τις ταξικές δυνάμεις αποδεικνύει τον φόβο της εργοδοσίας απέναντι στο οργανωμένο κίνημα και την γραμμή συσπείρωσης και πάλης στην οποία καλεί το ΠΑΜΕ.Δεν διστάζουν να απαγορεύσουν το στοιχειώδες δικαίωμα των εργαζόμενων να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία του κλάδου τους.Καλούμε τους συναδέλφους να μην σκύψουν το κεφάλι, να αντιμετωπίσουν αγωνιστικά και με πνεύμα αλληλεγγύης την επίθεση που δέχονται.Απαιτούμε όχι μόνο την ανάκληση των απολύσεων, αλλά και την εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...