Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

H ΠΟΕΣΥ ζητά ενημέρωση από την ΕΡΤ

Ανακοίνωση ΠΟΕΣΥ
Εθιμοτυπική επίσκεψη  στον Διευθύνοντα  Σύμβουλο της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη πραγματοποίησε   το Προεδρείο της ΠΟΕΣΥ. Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των Προεδρείων των  Περιφερειακών Ενώσεων.
Ζητήθηκε ενημέρωση για το μέλλον  της  Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, καθώς πληθαίνουν οι αναφορές για δρομολογημένο σχέδιο συρρίκνωσης και απαξίωσής της.
Κατά τη συνάντηση ζητήθηκε ενημέρωση εάν η συρρίκνωση σε βασικούς βραχίονές της θα  επισύρει και απολύσεις, μετατάξεις, προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου ή εργασιακών εφεδρειών για τους εργαζομένους, δεδομένου ότι:
• Στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που ψηφίστηκε στις 29 Ιουνίου στη Βουλή, υπάρχει σαφής πρόβλεψη για μείωση του αριθμού των συμβασιούχων.
• Στην  τελευταία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου  του Ιουλίου, αναφέρεται  συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση για συρρίκνωση της ΕΡΤ .
Ο  Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ δήλωσε ανενημέρωτος  και αναρμόδιος να απαντήσει γιατί δεν έχει ακόμη ορισθεί από την κυβέρνηση αρμόδιος υπουργός-πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ, με τον οποίο θα συνομιλεί.
Η ΠΟΕΣΥ, εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την ενδεχομένη συρρίκνωση ή και ενδεχομένη εκποίηση της  Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και εκτιμά ότι όσο παραμένει “μετέωρος” ο ορισμός πολιτικού προϊσταμένου και αρμοδίου υπουργού, εξυπηρετούνται τα παραπάνω σχέδια.
Η ΠΟΕΣΥ θα επιμείνει στην αναζήτηση υπευθύνων απαντήσεων από κυβερνητικά χείλη, για το μέλλον του δημόσιου ενημερωτικού φορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...