Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

«Βόμβα» στην ΕΡΤ!!!

Σάλο προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο γενικός επίτροπός επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Γ.  Σχοινιωτάκης παρήγγειλε οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο για την τελευταία εξαετία στην ΕΡΤ και τα άλλα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, όπως και στις ΔΕΚΟ. Η παραγγελία δόθηκε στους οικονομικούς επιθεωρητές του υπ. Οικονομικών με την σαφή παραγγελία να προβούν σε άμεσους καταλογισμούς, εάν διαπιστώσουν κατασπατάληση  του δημοσίου χρήματος και παράλληλα να ζητήσουν την επιστροφή των χρημάτων που παράνομα εισπράχθηκαν.

Μάλιστα, επικαλούμενος τις συνταγματικές επιταγές, ο κ. Σχοινιωτάκης ξεκαθαρίζει ότι ουδείς στην ΕΡΤ, στα ΝΠΔΔ, στις ΔΕΚΟ και τους ΟΤΑ δεν μπορεί να λαμβάνει αποδοχές μεγαλύτερες από αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου που ανέρχονται  (καθαρές) στα 6.090 ευρώ. Έτσι, όσοι έλαβαν μεγαλύτερες αποδοχές, θα εκδοθούν πράξεις προκειμένου να επιστρέψουν τα επιπλέον ποσά, καθώς εισπράχθηκαν παράνομα.

Ο επίτροπος υπογραμμίζει ότι  ο διοικητής, τα στελέχη και ορισμένοι υπάλληλοι της ΕΡΤ,  παρουσιάστριες και παρουσιαστές εκπομπών και ειδήσεων κλπ. λαμβάνουν αποδοχές υπερβαίνουσες κατά πολύ (ενίοτε πολλαπλάσιες) αυτές των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων. Όμως κάτι τέτοιο δεν είναι συνταγματικό και νόμιμο και «επιβάλλεται» σε όλους όσους έλαβαν αποδοχές πάνω από 6.090 ευρώ και πρέπει να τους καταλογιστούν τα επιπλέον ποσά  και να κηρυχθούν οι συμβάσεις του «άκυρες και ανίσχυρες».

Επίσης, ζητάει να ελεγχθεί εάν υπάρχουν στην ΕΡΤ πολυθεσίτες και σε καταφατική περίπτωση να αναζητηθεί εάν έχουν υποβάλλει δήλωση πολυθεσίας. Στην συνέχεια να  ελεγχθεί εάν οι συνολικές αποδοχές των πολυθεσιτών υπερβαίνουν αυτές του πρόεδρου του Αρείου Πάγου και αν ναι, θα ζητηθεί να επιστρέψουν και αυτοί τα επιπλέον ποσά και να τους επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Τέλος, ο κ. Σχοινιωτάκης παρήγγειλε να ελεγχθούν οι «ποικιλόμορφες συμβάσεις παροχής υπηρεσιών (διοικητού, στελεχών, παρουσιαστών, ηθοποιών, κλπ.) αν είναι νόμιμες  ή όχι». Δηλαδή αν «διενεργήθηκε σχετικός νόμιμος διαγωνισμός για καθεμιά από αυτές ή πρόκειται περί συμβάσεων απευθείας ανάθεσης, οπότε στην τελευταία περίπτωση είναι άκυρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...