Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Αραβόφωνο καναλι της Τουρκίας εγκαινίασε ο Ερντογάν


Image by Her Friend Dave via Flickr

Το TRT (Τουρκική Ραδιοτηλεόραση), ξεκίνησε να εκπέμπει και στην αραβική γλώσσα από την Κυριακή. Την κίνηση αυτή  πρωθυπουργός της χώρας, χαιρετίσε ως ένα ορόσημο που ενώνει τους  ανθρώπους  της Τουρκίας με αυτούς που μιλούνι αραβικά .

Το «TRT al Turkiye" θα μεταδίδει στα αραβικά όλο το εικοσιτετράωρο και αναμένεται να φθάσει τα 350 εκατομμύρια τηλεθεατές σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο.

Τα περισσότερα από τα προγράμματα του θα παρουσιαζονται από φυσικούς ομιλητές στα  αραβικά.


Η  έναρξη του καναλιού σηματοδοτεί «μια ιστορική ημέρα  φιλίας για τους Τούρκους και τους άραβες δήλωσε ο  Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τελετή έναρξης της εκπομπής απευθείας από το Dolmabahçe Palace (πάνω φωτό) της Κωνσταντινούπολης .
 "Είναι μια γραμμή επικοινωνίας μεταξύ των καρδιών μας. Είναι ένα νέο κανάλι που ενώνει τις καρδιές μας", δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι ελπίζει το νέο κανάλι να βελτιώσει την αδελφοσύνη, την ενότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ του τουρκικού και του αραβικού λαού.

Ο  Γενικός Διευθυντής του TRT  İbrahim Şahin είπε ότι το νέο κανάλι της TRT θα επιτρέψει στην Τουρκία και τις αραβικές χώρες να γνωριστούν καλύτερα.

«Το Αραβικό TRT  θα μεταδίδει μια σειρά προγραμμάτων από την πολιτική με τον αθλητισμό, κινηματογραφικές ταινίες και την τηλεοπτική σειρά," Şahin", δήλωσε κατά την τελετή στο Παλάτι Dolmabahçe.

 "Το κανάλι με έδρα την Κωνσταντινούπολη  θα μεταδίδεται ζωντανά στο Κάιρο, τη Βηρυτό, τη Δαμασκό και την Αγκυρα."

Ήδη όμως υπάρχουν και οι πρώτες αντιδράσεις . Σε σχόλια που δημοσιεύει η τουρκική αγγλόφωνη εφημερίδα DAILY NEWS που εκδίδει η "Χουριέτ" τονίζεται ότι είναι "μια περιττή προσπάθεια", ότι "ο Κεμάλ ήθελε μια κοσμική Τουρκία και έκοψε τους δεσμούς με τους  άραβες" και "τι θα λέγατε στους ευρωπαίους που λένε ότι η Τουρκία είναι χώρα της Μέσης Ανατολής; Τώρα δικαιώνονται"...
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...