Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Καυτηριάζει την καταδίκη του «Γέροντα Παστίτσιου» η βρετανική Guardian

H δεκάμηνη φυλάκιση του δημιουργού της διαδικτυακής περσόνας «Γέροντα Παστίτσιου» μιας σελίδας στο Facebook που διακωμωδεί την εκκλησία, και καταδικάστηκε από το δικαστήριο ως βλάσφημος, σχολιάζεται από την βρετανική εφημερίδα.


Έφτασε να απασχολεί και τα βρετανικά μέσα η καταδίκη του 28χρονου Φίλιππου Λοίζου, για την σατυρική σελίδα «Γέροντας Παστίτσιος» του, που διακωμωδούσε την εκκλησία, «μπερδεύοντας» την ονομασία της με τον Γέροντα Παίσιο.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας χιλιάδες Έλληνες είναι αυτοί που έχουν διαμαρτυρηθεί για την καταδίκη του νεαρού 28χρονου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ο δικηγόρος του ισχυρίζεται ότι “Σατίριζε σε μια χώρα που γέννησε τη σάτιρα” και ότι “σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να προσβάλλει την Ορθόδοξη εκκλησία”.

Η εφημερίδα εξηγεί ότι «ο Πατέρας Παϊσιος που πέθανε το 1994, ήταν πολύ αγαπητός στους πιστούς για το κήρυγμα του και κάποιοι έλεγαν ότι είχε και προφητικές ικανότητες Ο Λοίζος δηλώνει αθώος και κατέφυγε στο Ανώτατο δικαστήριο. Οι κατηγορίες εναντίον του νεαρού, είναι προσβολή θρησκείας και κακοηθής βλασφημία, μετά από καταγγελία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, που έφερε το θέμα στη Βουλή. Ο ίδιος ο Παππάς βέβαια είναι αυτή τη στιγμή στην φυλακή για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνονται τόσο σκληρές αποφάσεις για βλασφημία και μια παρόμοια περίπτωση ήταν το 2012, με την παράσταση Corpus Christi βασισμένη σε αμερικανικό θεατρικό έργο, η οποία ακυρώθηκε μετά από εβδομάδες διαμαρτυριών έξω από το θέατρο από παπάδες και ακροδεξιές ομάδες, συμπεριλαμβανόμενων και βουλευτών της Χρυσής Αυγής» καταλήγει το ρεπορτάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...