Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Πασίγνωστη δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά

Όταν ήταν 15 ετών είχε υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από τον προπονητή της και αποφάσισε σήμερα να σπάσει την σιωπή της και να το μοιραστεί με το κοινό η Τσάρλι Γουέμστερ. 

 

Η δημοσιογράφος του Sky Sports News αποφάσισε να μιλήσει για την σεξουαλική κακοποίηση λόγω μιας σημαντικής εκδήλωσης στην οποία θα συμμετάσχει και για να σπάσει τα ταμπού και να κάνει όλες τις κακοποιημένες γυναίκες να «σπάσουν» τη σιωπή τους.


Η Τσάρλι είναι μέλος της οργάνωσης Women's Aid η οποία θέλει να δώσει ένα τέλος στην ενδοοικογενειακή βία και την γυναικεία κακοποίηση. Επίσης θα λάβει μέρος στον μαραθώνιο 402 χιλιομέτρων που διοργανώνεται από τη Women's Aid και ξεκινάει στις 26 Ιανουαρίου προκειμένου να μαζέψει χρήματα και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τα θέματα ενδοοικογενειακής βίας.

«Αρχίζεις και τους εμπιστεύεσαι όταν είσαι μικρό παιδί», εξομολογήθηκε στο ραδιόφωνο του BBC 5 Live η Τσάρλι. «Εκείνος μου είχε προτείνει να κάνω ιδιωτικά μαθήματα με το πρόσχημα ότι ήμουν πολύ καλή στο τρέξιμο. Εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη που του έδειξα και το γεγονός ότι ήμουν ένα αθώο παιδί που είχε ανάγκη την υποστήριξη, τη συμπόνοια και το ενδιαφέρον του προπονητή του. Άρχισε να το κάνει με πολύ αργό και ύπουλο τρόπο. Στην αρχή δεν είχα καταλάβει τι συνέβαινε. Δεν έχει σημασία πόσες φορές. Σημασία έχει ότι συνέβη αρκετές».

Η όμορφη Τσάρλι δεν είχε καταλάβει ότι ο προπονητής της την παρενοχλούσε: «Ούτε μια φορά δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι με κακοποιούσαν σεξουαλικά, γιατί αν το είχα καταλάβει, θα είχα κάνει κάτι για αυτό» είπε η Τσάρλι χαρακτηριστικά. Τελικά, ο προπονητής κατέληξε στη φυλακή για δέκα χρόνια, αλλά όχι γιατί εκείνη το ανέφερε στην αστυνομία, αλλά ένα άλλο νεαρό κορίτσι. «Τότε ακόμα η σεξουαλική βία ήταν ένα μεγάλο ταμπού όπως είναι σήμερα η οικογενειακή βία. Η σημερινή μου αποκάλυψη μπορεί να δώσει το κουράγιο σε κάποιον να φέρει στο φως αυτό που του συμβαίνει».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...