Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Οι “Λαϊκοί Τιμωροί” στέλνουν σφαίρες και τα κόμματα ξεσηκώνονται...

Οι “Λαϊκοί Τιμωροί” υπογράφουν στις απειλητικές επιστολής, που στάλθηκαν σε φακέλους με σφαίρες, στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη.


Οι φάκελοι εντοπίστηκαν στην αλληλογραφία του κ. Προβόπουλου από υπαλλήλους του γραφείου του και στην αλληλογραφία του κ. Πρετεντέρη, στο MEGA. Και οι δύο φάκελοι περιείχαν από δύο σφαίρες διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών , καθώς και από ένα απειλητικό σημείωμα που υπέγραφαν οι “Λαϊκοί Τιμωροί”.


Οι φάκελοι και οι σφαίρες εξετάζονται στην εγκληματολογική υπηρεσία, ενώ για την υπόθεση διενεργείται έρευνα από την Αντιτρομοκρατική.

Οι αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων:

ΝΔ: «Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την απόπειρα τρομοκράτησης που εκδηλώθηκε σήμερα, με απειλητικές επιστολές. Οι δράστες ματαιοπονούν εάν νομίζουν πως μπορούν να σπείρουν το φόβο και να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας. Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι: Δεν θα τα καταφέρουν».

ΠΑΣΟΚ: Καταδικάζουμε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την  προσπάθεια τρομοκράτησης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου και του δημοσιογράφου Γ. Πρετεντέρη. Αυτοί, που με μαφιόζικες πρακτικές επιχειρούν να βλάψουν τη χώρα μας, να ξέρουν πως δεν θα τα καταφέρουν. Η Δημοκρατία μας δεν τρομοκρατείται και δεν απειλείται.

ΣΥΡΙΖΑ: Η αποστολή  φακέλων που περιείχαν  σφαίρες προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλο και το δημοσιογράφο κ. Πρετεντέρη είναι μια ενέργεια καταδικαστέα που λειτουργεί αποποπροσανατολιστικά και δίνει δυνατότητες αξιοποίησης της σε όλους όσοι θέλουν να εμπεδωθεί ένα γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας στην κοινωνία.

ΚΚΕ: «Το ΚΚΕ καταδικάζει τις τρομοκρατικές απειλητικές ενέργειες κατά των κ. Προβόπουλου και κ. Πρετεντέρη, με την αποστολή φακέλων που περιείχαν σφαίρες», αναφέρεται σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του κόμματος, στο οποίο τονίζεται ότι «τέτοιου είδους ύποπτες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τις αγωνίες και τους αγώνες του λαού ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική».

ΔΗΜΑΡ: Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει τις απειλητικές επιστολές στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος , Γιώργο Προβόπουλο και στον δημοσιογράφο, Γιάννη Πρετεντέρη. Ενέργειες σαν και αυτές, δεν έχουν ως στόχο μόνο προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, της οικονομίας και της δημοσιογραφίας, αλλά ολόκληρη τη κοινωνία και δεν πρέπει να περάσουν. Όλοι έχουμε την ευθύνη να προασπίσουμε τη δημοκρατία και τη σταθερότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...