Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Επίκαιρη ερώτηση για τη ΝΕΡΙΤ κατέθεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Επίκαιρη Ερώτηση ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΡΙΤ   ΚΑΙ ειδικότερα ΓΙΑ  ΤΟΝ διαγωνισμό Σχετικά ΜΕ ΤΟ Ψηφιακό σήμα ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ παροχή ασυλίας ΣΤΟΝ Ειδικό Διαχειριστή Της ΕΡΤ ΓΚ. Μάναλη, κατέθεσε προς ΤΟΝ υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Η. βουλευτής ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου. 


Η βουλευτής ρωτά « ποιος είναι ο απολογισμός των κυβερνητικών πράξεων και παραλείψεων στον τομέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από τις 06/11/2013 μέχρι σήμερα και πού βρίσκεται η διαδικασία διαγωνισμού για το ψηφιακό σήμα? »καθώς και« αν έχουν διερευνηθεί οι ευθύνες και η ζημία από τον «ξαφνικό θάνατο» που επιχειρήθηκε εναντίον της ΕΡΤ Α.Ε. και προς τι η σκανδαλώδης νομοθετική ρύθμιση ασυλίας του Ειδικού Διαχειριστή ? »


Αναφορικά ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟ διαγωνισμό Ψηφιακό σήμα Η. Ζωή Κωνσταντοπούλου υπενθυμίζει Ότι στις 19 Ιουνίου 2013 έληγε η προθεσμία δημόσιας διαβούλευσης για το ψηφιακό σήμα και τον σχετικό διαγωνισμό, με την ΕΡΤ να είναι κλειστή, γεγονός που προκάλεσε « δημόσιες καταγγελίες περί μεθόδευσης του σχετικού διαγωνισμού προς όφελος των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών και εις βάρος του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα ». Τελικά τον Νοέμβριο παρατάθηκε έως τις 30/6/2014 η προθεσμία χορήγησης αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής και ταυτόχρονα χαρακτηρίζονται ως νομίμως λειτουργούντες όσοι σταθμοί εξέπεμπαν τηλεοπτικό πρόγραμμα στις 31/8/2013 .

Για τον Ειδικό Διαχειριστή της ΕΡΤ Γκ. Μάναλη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι στις 21 Δεκεμβρίου 2013, του δόθηκε «ασυλία για πράξεις ή παραλείψεις του κατά την ειδική διαχείριση».

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει, παρατάθηκε «για πολλοστή φορά η αναστολή της υποχρέωσης των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών για απόδοση φόρου 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων,« λόγω δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας ».

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...