Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Liberty: Στρατηγικός επενδυτής στον όμιλο Prisa

Ο Νικολας Μπεργκρούεν, γνωστός και ως «άστεγος δισεκατομμυριούχος», όπως αποκαλείται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αφού έχει πουλήσει όλα του τα ακίνητα και ζει σε ξενοδοχείο, είναι ο νέος συνεταίρος του Ομίλου Prisa (EL PAIS) -στρατηγικού συνεργάτη του ΔΟΛ στη χώρα μας- αφού μέσω της επενδυτικής του εταιρείας Liberty Acquisition Holdings Corp., και μιας πολύπλοκης συμφωνίας συγχώνευσης ύψους 650 εκατ. ευρώ, εξαγοράζει το 50% των μετοχών της ισπανικής εταιρείας ΜΜΕ.
Αιτία της εξέλιξης αυτής τα χρέη ύψους 5 δισεκατομμυρίων που έχει ο Όμιλος -που δραστηριοποιείται σε όλα τα είδη Μέσων στην Ισπανία, την Πορτογαλία και τις ΗΠΑ-, τα οποία τον τελευταίο χρόνο ώθησαν στην πώληση σημαντικού μεριδίου από τις συμμετοχές του κυρίως στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης.
Στη χώρα μας ο Όμιλος Prisa και ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, μόλις πριν από μερικούς μήνες είχαν ανακοινώσει «πολυεπίπεδη στρατηγική συνεργασία ευρέος φάσματος» η οποία μεταξύ άλλων περιελάμβανε και «κοινές επιχειρηματικές δράσεις στα Βαλκάνια», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ανακοίνωση του ΔΟΛ. Μετά την είσοδο του νέου στρατηγικού εταίρου στον Ισπανικό Όμιλο, με ενδιαφέρον αναμένονται οι -όποιες- εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...