Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσμο του site gamato !

Η αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε και κατέληξε στην σύλληψη 6 διαχειριστών του site gamato, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στον χώρο των blogers  αλλά και των χιλιάδων χρηστών του site που κατέβαζαν έργα, μουσική και βίντεο.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από μήνυση που κατατέθηκε για τα διαφυγόντα κέρδη των πνευματικών δημιουργών και οδήγησαν στο κλείσιμο του site. Έξι άτομα συνελήφθησαν και δύο αναζητούνται από την Interpol.

Όπως ανακοίνωσε και επίσημα η αστυνομία, έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον 11 ατόμων, έχουν συλληφθεί έξι και αναζητούνται δύο ακόμη άτομα που βρίσκονται στο εξωτερικό, για την εμπλοκή τους στη διαχείριση του gamato.info.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, οι οποίοι «χρίζονται» από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ως διαχειριστές του torrent site, είναι ένας επιχειρηματίας, ένας στρατιωτικός της αεροπορίας που υπηρετεί στη Βόρεια Ελλάδα, ένας μουσικός και ένας ζαχαροπλάστης. Όλοι οι διαχειριστές γνωρίζονταν μεταξύ τους και είχαν επαφές.

Οι συλλήψεις των διαχειριστών έγιναν μετά από επιχειρήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, υπό την εποπτεία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών, Γιάννη Σακελάκου, και της εισαγγελέως Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ελένης Ράϊκου.

Συνολικά, κατασχέθηκαν 27 σκληροί δίσκοι, πέντε φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 604 οπτικοί ψηφιακοί δίσκοι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το gamato.info - που έχει «σιγήσει» εδώ και ώρες- είχε 870.000 εγγεγραμμένα μέλη και δεχόταν καθημερινά 16.000.000 επισκέψεις! Oι χρήστες «κατέβαζαν» δωρεάν μουσική, ταινίες, video και διάφορα αρχεία εντελώς δωρεάν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελλάδα καταλαμβάνει την 3η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση στον φάκελο «πειρατεία». Προηγείται η Ρουμανία με ποσοστό 66% και η Βουλγαρία με 57%.

Η αστυνομική επιχείρηση για το gamato.info έγινε μετά από μήνυση που κατέθεσε εταιρεία προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων και δικαιωμάτων δημιουργών στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για καταπάτηση της πνευματικής ιδιοκτησίας και τον διαμοιρασμό υλικού χωρίς την άδεια των δημιουργών.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απελευθέρωση των έξι διαχειριστών του torrent site gamato.info διοργανώνεται αύριο το απόγευμα, στην πλατεία Καμάρας, στη Θεσσαλονίκη.

Οι «φίλοι» του gamato.info είναι εκατοντάδες χιλιάδες στην Ελλάδα. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι καθημερινά το site δεχόταν 16 εκατομμύρια επισκέψεις για δωρεάν «κατέβασμα» αρχείων.

Ωστόσο, εκατομμύρια ευρώ είναι και τα χρήματα που χάνουν οι εταιρείες παραγωγής και οι καλλιτέχνες που βλέπουν τα έργα τους να κυκλοφορούν και να διανέμονται δωρεάν από το Internet…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...