Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Καψής: Κανένα «μαγείρεμα» στη μοριοδότηση για τη Δημόσια Τηλεόραση


Τα όποια λάθη έγιναν από τους υποψήφιους που δήλωσαν ανακριβή ή ελλιπή στοιχεία, δηλώνει ο αρμόδιος υφυπουργός


Κατηγορηματικά διαψεύδει ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής τα περί ρουσφετολογικών παρεμβάσεων και «μαγειρεμάτων» στο διαγωνισμό για τις δίμηνες προσλήψεις στον μεταβατικό φορέα.

Ο κ. Καψής, επιχειρώντας να απαντήσει στις ενστάσεις που κατέθεσαν οι απολυμένοι της ΕΡΤ και η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφορικά με τη διαδικασία μοριοδότησης, ανέφερε ότι δεν έγινε απολύτως καμία παρέμβαση στη λίστα που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα με τα 577 ονόματα των επιτυχόντων, καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα: «η διαδικασία και η επεξεργασία των στοιχείων έγινε αποκλειστικά ηλεκτρονικά, χωρίς την παραμικρή δυνατότητα παρέμβασης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και συμπλήρωσε πως δεν έγινε ούτε ήταν δυνατόν να γίνει το παραμικρό «ρουσφέτι», το παραμικρό «μαγείρεμα».
Αναφερόμενος στη λίστα με τα 577 ονόματα, ο αρμόδιος υφυπουργός, επανέλαβε ότι ο πίνακας που δημοσιοποιήθηκε έγινε με βάση τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην αίτηση και δεν πρόκειται για πίνακα προσληφθέντων, αφού για  να γίνει η πρόσληψη τα στοιχεία αυτά θα ελεγχθούν.

Ξεκαθάρισε, πάντως, πως όσοι εργαστούν στη Δημόσια Τηλεόραση δεν θα πρέπει να έχουν δεύτερη εργασία, και θα πρέπει να υπογράψουν σχετική υπεύθυνη δήλωση, απαντώντας έτσι στις καταγγελίες της ΠΟΣΠΕΡΤ ότι μέσα στη λίστα των 577 βρίσκονται και άτομα που  έχουν και δεύτερη εργασία.

Η αναφορά σε «λάθη», σημειώνει ο κ. Καψής, αφορά την πιθανότητα να έχουν δοθεί λανθασμένα ή ανακριβή στοιχεία από κάποιους υποψήφιους, ενώ δίνεται η δυνατότητα επανόρθωσης και σε ενδιαφερόμενους οι οποίοι έχουν ξεχάσει να αναφέρουν στοιχεία, όπως την προϋπηρεσία ή το πτυχίο τους, με αποτέλεσμα να έχουν λάβει λιγότερα μόρια από όσα δικαιούνται.

«Παρά την πίεση του χρόνου για την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, επελέγη μια διαδικασία που αποκλείει κάθε δυνατότητα χαριστικών προσλήψεων πάσης φύσεως "ημετέρων". Δεν έγινε ούτε ήταν δυνατόν να γίνει το παραμικρό "ρουσφέτι", το παραμικρό "μαγείρεμα". Για το λόγο αυτόν άλλωστε δόθηκαν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία, ενώ θα δοθεί και η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να ελέγξουν τη μοριοδότησή τους. Αυτονοήτως ελέγχονται και όλες οι καταγγελίες για διπλή εργασία, ψευδή στοιχεία ή δικαστικές εκκρεμότητες», σημείωσε ο κ. Καψής.

Χαρακτήρισε «προφανές» όταν από 2.900 εργαζομένους προσλαμβάνονται λιγότεροι από 600 είναι φυσικό να βρεθούν εκτός «πολλοί άξιοι», και σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα να προσληφθούν άτομα με λιγότερα προσόντα λόγω του συνυπολογισμού κοινωνικών κριτηρίων, όπως ανέφερε.

Αυτά τα προβλήματα δεν θα υπήρχαν, σημείωσε ο κ. Καψής, αν μπορούσε να γίνει η εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης από τις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής, οπότε και θα προσλαμβάνονταν 2.000 εργαζόμενοι, «οι οποίοι σήμερα είναι όμηροι της τυφλής κινητοποίησης της ΠΟΣΠΕΡΤ».

Και ανέφερε τέλος, ότι συνολικά 1.800 εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ υπέβαλαν αίτηση πρόσληψης στον μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης, περιλαμβάνοντας προφανώς στον αριθμό αυτό και πρώην συμβασιούχους.

Πάντως, σε ανακοίνωσή τους ΠΟΣΠΕΡΤ και  Δημοσιογράφοι της ΕΡΤ έκαναν λόγο για κραυγαλέες περιπτώσεις αναξιοκρατίας στον κατάλογο με τα 577 ονόματα που ανακοινώθηκαν, κάνοντας λόγο για εικονολήπτη που έχει «εμπλοκή με τη δικαιοσύνη», για συνεργάτη του Σίμου Κεδίκογλου που επελέγη για το πολιτικό ρεπορτάζ, για μουσική παραγωγό που κατετάγη πρώτη στους εικονολήπτες, για μηχανικό αυτοκινήτου που επελέγη για τη θέση εναερίτη συντηρητή ιστών και για την πρόσληψη του διευθυντή του μουσείου-αρχείου της ΕΡΤ ως ελεύθερου ρεπόρτερ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...