Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

O Νίκος Μαστοράκης κέρδισε ασφαλιστικά μέτρα για τις εκπομπές «Ελένη», «Chart Show» και «Μεσημεριανή μελέτη»

«Πρωτεργάτης» ο Νίκος Μαστοράκης που δεν δίστασε να κινηθεί νομικά εναντίον των δύο τηλεοπτικών σταθμών, του ALPHA και του STAR, για να διασφαλίσει τα πνευματικά του δικαιώματα. 

Ο δημοσιογράφος, παραγωγός και σκηνοθέτης έκανε ασφαλιστικά μέτρα στον ALPHA για τις εκπομπές «Ελένη» και «Chart Show» και στη «Μεσημεριανή μελέτη» του STAR, επειδή πρόβαλλαν αποσπάσματα από εκπομπές του χωρίς να ζητήσουν την άδειά του.

 Όπως αποκαλύπτει το Zappit και ο Γρηγόρης Μελάς, ο Μαστοράκης έκανε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του ALPHA και της εκπομπής «Ελένη» για την προβολή αποσπάσματος με μαυρόασπρα μάλιστα πλάνα από την εκπομπή «Σήμερα» την οποία έκανε το 1966, αλλά και στην εκπομπή «Chart Show» που πρόβαλλαν αποσπάσματα από την εκπομπή του «Να τα ξαναπούμε».

Επίσης, έκανε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και στο STAR και στην εκπομπή «Μεσημεριανή Μελέτη» επειδή πρόβαλλαν αποσπάσματα από την εκπομπή «Αν» που η Τατιάνα Στεφανίδου έκανε συνέντευξη στη Μαλβίνα Κάραλη.

Πριν από λίγες μέρες λοιπόν, βγήκε η απόφαση και για τα δύο αιτήματα και όπως βλέπετε και από τα έγγραφα αποκλειστικά μέσα από το Newsit ο Νίκος Μαστοράκης κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα, αφού το δικαστήριο αποφάσισε πως τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο δημιουργό ο οποίος έχει την πλήρη εκμετάλλευσή τους.

Οι αποφάσεις μάλιστα μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι «απειλεί κατά του καθ’ ων χρηματική ποινή ποσού χιλίων (1000) ευρώ για κάθε παράβαση εκ μέρους τους της παραπάνω διάταξης της παρούσας», αλλά και ορισμένους από τους αναφερομένους με «προσωπική κράτηση δύο μηνών για κάθε παράβαση της ίδιας διάταξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...