Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

«Στον αέρα» τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος

Παράνομη κρίθηκε στις δικαστικές αίθουσες η απόφαση του ΔΣ της ΕΠΟ για την ανάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος για τις σεζόν 2013 -2016.


Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης το Γραφείο Τύπου της Forthnet, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ' αριθμ. 731/2014 απόφασή του αναγνωρίζει ως απολύτως άκυρη την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ με την οποία παραχωρήθηκαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος για την τριετία 2013-2016 στην κυπριακή εταιρεία διαμεσολάβησης δικαιωμάτων Media Goal Ltd.


Οπως αναφέρεται στη συγκεκριμένη ανακοίνωση, η Forthnet είχε επανειλημμένως καταγγείλει το παράνομο της απόφασης να αναθέσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας στην κυπριακή εταιρεία Media Goal Ltd., παρά το γεγονός ότι ο νόμος - και συγκεκριμένα το άρθρο 84 του Ν. 2725/1999 - επιτρέπει την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που χειρίζεται η ΕΠΟ μόνο σε νόμιμους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.

Οπως επισημαίνεται, «για το ανωτέρω θέμα αλλά και για προηγούμενη αντίστοιχη παραχώρηση υφίσταται σε εξέλιξη έρευνα των εισαγγελικών Αρχών για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών όλων των εμπλεκομένων».

Μετά και τις συγκεκριμένες εξελίξεις, όπως είναι λογικό, η ΕΠΟ θα πρέπει να προχωρήσει σε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τα εν λόγω τηλεοπτικά δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...