Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ακρίτα για Βερύκιο: Τελικά, υπάρχουν «συνάδελφοι» και «πληνάδελφοί»

Το ξέσπασμα της δημοσιογράφου για τα ομοφοβικά σχόλιά του για τον Αύγουστο Κορτώ

Το ξέσπασμα της μέσω από τις σελίδες της στα social media είναι κάτι γνώριμο για την Έλενα Ακρίτα, αυτό όμως που είναι διαφορετικό αυτή τη φορά είναι ο λόγος για τον οποίο αντέδρασε.

Αφορμή ήταν τα ομοφοβικά σχόλια του Δήμου Βερύκιου στη ραδιοφωνική του εκπομπή, από όπου, μεταξύ άλλων, αποκάλεσε τον συγγραφέα Αύγουστο Κορτώ «κυρά Αυγουστίνα». Αυτά τα σχόλια την έκαναν να γράψει στον προσωπικό της λογαριασμό, στο facebook: «21ος αιώνας. Ο Δήμος Βερύκιος παραληρεί κατά του Αυγούστου Κορτώ. Δεν θα σταθώ στις λεπτομέρειες – αρκετή αναπαραγωγή έγινε. Δεν θα αναλύσω ποιος είναι άντρας και ποιος “άντρας” – η σημειολογία των εισαγωγικών θα περάσει απαρατήρητη… Θα συμφωνήσω με τα σχόλια που ξεκινούν με δυο ρήματα: “Λυπάμαι’. “Ντρέπομαι”. Λυπάμαι που κλικάρισα το link. Ντρέπομαι που ξεκλικάρισα στα 5 λεπτά κι όχι νωρίτερα. Τελικά, υπάρχουν “συνάδελφοι” και “πληνάδελφοί”. Να τους χαιρόμαστε!».

Μετά από αυτή την ανάρτηση, δεν ήταν λίγοι οι διαδικτυακοί της φίλοι που συμφώνησαν μαζί της.

Στη συνέχεια, δε, ο Αύγουστος Κορτώ, μέσα από την σελίδα του στο facebook, έδωσε τη δική του απάντηση με έντονη δόση χιούμορ, λέγοντας ότι θα προχωρήσει σε… αγωγή. «Ιδέα για χοντρό γέλιο. Τραβάμε ένα κάρο αγωγές στον Alpha για το ντελίριο του Βερύκιου, και με τα φράγκα που θα μας επιδικάσουν κάνουμε το πιο γαμάτο Gay Pride ever», ενώ το μεσημέρι της Πέμπτης έγραψε: «Χτες, ανάμεσα στην τόση καλοσύνη που μου δείξατε, υπήρξαν και κάμποσες φωνές οργής κι ασχημοσύνης που έφριξαν με την αναφορά ενός άντρα στον ‘άντρα’ του, και με στόλισαν ποικιλοτρόπως με δείγματα του πολιτισμού τους. Ωστόσο, διόλου δεν με πτόησαν. Όποιος πολεμάει κι εχθρεύεται την αγάπη, και δη την αγάπη του αλλουνού, έχει χάσει προ πολλού το παιχνίδι της ζωής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...