Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Τυνησία: Ελεύθερος ο σκιτσογράφος του Μωάμεθ

Ελεύθερος αφέθηκε το βράδυ της Τρίτης  ο Τυνήσιος Τζάμπερ Μέτζρι, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 7,5 ετών επειδή δημοσιοποίησε,το 2012, σκίτσα που κρίθηκαν προσβλητικά για τον προφήτη Μωάμεθ.


«Βρίσκεται στο σπίτι του στη Μάχντια», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος του, Άχμεντ Μσέλμι, διευκρινίζοντας ότι έφτασε στην πόλη γύρω στις 10 το βράδυ.


Στις 19 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε από την προεδρία ότι του δόθηκε χάρη, ωστόσο ο νεαρός άνδρας παρέμεινε στη φυλακή καθώς οι αρχές αποφάσισαν να τον προφυλακίσουν για μια μυστηριώδη υπόθεση κατάχρησης χρημάτων.

Ο συνήγορός του άσκησε έφεση και το δικαστήριο τον δικαίωσε, διατάσσοντας τελικά  την αποφυλάκιση του.

Ο Μσέλμι είπε ότι έχουν ληφθεί μέτρα για την ασφάλεια του πελάτη του ο οποίος απειλείται, όπως υποστήριξε, από τους σαλαφιστές.

Ο Τζάμπερ Μέτζρι, ένας νεαρός άνεργος από τη Μάχντια, καταδικάστηκε τον Μάρτιο του 2012 σε κάθειρξη 7,5 ετών γιατί ανήρτησε στο διαδίκτυο κείμενα και σκίτσα που θεωρήθηκαν προσβλητικά για το Ισλάμ και τον προφήτη Μωάμεθ.

Ωστόσο καθώς ο ποινικός κώδικας της Τυνησίας δεν θεωρεί αδίκημα τη βλασφημία, καταδικάστηκε για διατάραξη της δημόσιας τάξης.

Ο Γάζι Μπέτζι, ένας φίλος του που καταδικάστηκε επίσης για την ίδια υπόθεση έφυγε από την Τυνησία και έφτασε στη Γαλλία, όπου ζήτησε άσυλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...