Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Η δήλωση μετάνοιας του Δήμου Βερύκιου για τα σχόλια για τον Αύγουστο Κορτώ

«Άνθρωποι είμαστε σφάλματα κάνουμε»

Με μία "δήλωση μετάνοιας" όπως ονομάζει το κείμενο που ανάρτησε πριν λίγο στον λογαριασμό του στο Facebook ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος ζητά συγγνώμη για τα σχόλια που έκανε μέσω της ραδιοφωνικής του εκπομπής για τη σεξουαλικότητα του Αύγουστου Κορτώ.

Η ανάρτησή του:

" Αθήνα, 6 Μαρτίου 2013

«ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ»
Του Δήμου Βερύκιου

Δηλώνω υπευθύνως και βάσει των συνεπειών του Νόμου ότι ΔΕΝ είμαι ομοφοβικός και ούτε συμμερίζομαι τις απόψεις και τις στάσεις των ομοφοβικών.

Δηλώνω υπευθύνως ότι δεν διάκειμαι εναντίον των ομοφυλόφιλων και των οργανώσεων τους. Απεναντίας, μια ζωή στήριζα και εξακολουθώ – μέχρι παρεξηγήσεως - να στηρίζω τα δικαιώματα τους.

Δηλώνω υπευθύνως ότι το ραδιοφωνικό σχόλιο μου για τον Αύγουστο Κορτώ, που τον γνωρίζω μόνο από το συγγραφικό του έργο, δεν είχε καμία πρόθεση να τον μειώσει ως άτομο ή ως gay. Έγινε μόνο και μόνο με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην πολιτική και μόνο ως μέρος της Πολιτικής Πρόζας που κάνουμε κάθε πρωί τα 15 τελευταία χρόνια στο ραδιόφωνο μπορεί να εκληφθεί . Μία πρόζα, που μέχρι σήμερα κανείς δεν είχε παρεξηγήσει…

Ειλικρινά λυπάμαι για τούτη την παρεξήγηση. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τον κάθε επώνυμο ή ανώνυμο, φανερό ή κρυφό ομοφυλόφιλο. Δεν είχα την πρόθεση να χλευάσω ή να ταπεινώσω κανέναν, ούτε φυσικά τον Αύγουστο Κορτώ.

Πριν με βάλετε στο «δίχτυ με τη γάτα» και με ρίξετε στο… ποτάμι σας ζητώ να με συγχωρήσετε για τη φραστική ραδιοφωνική ακρότητα. Άλλωστε «Άνθρωποι είμαστε σφάλματα κάνουμε». Το θέμα είναι να έχουμε τη δύναμη να τα αναγνωρίζουμε και να τα διορθώνουμε .

Με Ειλικρινή Μεταμέλεια,
Δήμος Βερύκιος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...