Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

H ΔΗΜΑΡ για τις προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ - Τι απαντά ο Καψής

Δημ. Αναγνωστάκης - ΔΗΜΑΡ

Απάντηση στην ερώτηση 5869 με ημερομηνία 31-1-2014, των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς Αναγνωστάκη Δημήτρη και Γιαννακάκη Μαρία, έδωσε ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Π. Καψής.


Αναφορικά με το θέμα των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ για τεχνικές ειδικότητες, ο Υφυπουργός απαντάει, ότι η ειδική κατηγορία των ΚΤΕΠ ( Καλλιτεχνικής Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Παραγωγής), ακολουθεί διαδικασία εκτός ΑΣΕΠ, λόγω της καλλιτεχνικής διάστασης της ειδικότητας, σύμφωνα με γνωμοδότηση του ΑΣΕΠ μετά από σχετική ερώτηση της ΕΡΤ τον 7ο του 2010.


Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός απαντάει στο ερώτημα, για παροχή βεβαίωσης από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού  για την άσκηση του επαγγέλματος του τεχνικού κινηματογράφου/τηλεόρασης, πως δεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία η αντικατάσταση άδειας άσκησης επαγγέλματος από βεβαίωση.

Για το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνονται κοινωνικά κριτήρια στους διαγωνισμούς της ΝΕΡΙΤ, ο Υφυπουργός απαντά ότι από τις τρεις προκηρύξεις θέσεων μόνο στην πρώτη προβλέπεται ποσοστό 20% για πολυτέκνους και 10% για τρίτεκνους, δεδομένου του ότι ο διαγωνισμός αφορούσε διοικητικό και τεχνικό προσωπικό. Για τους άλλους δύο διαγωνισμούς που αφορούν δημοσιογράφους, καλλιτέχνες και διευθυντές, ο Υφυπουργός απαντά πως σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ν.2190/1994, ο νομοθέτης έλαβε υπόψιν τις ειδικές συνθήκες που συντρέχουν και καθιστούν ανέφικτη την αντικειμενική κατανομή θέσεων κατά τον τρόπο που γίνεται στις μη εξαιρούμενες περιπτώσεις.

Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα για την πιστοποίηση των αξιολογητών του επαγγέλματος ραδιοφωνίας τηλεόρασης, ο Υφυπουργός δηλώνει ότι για πρώτη φορά συγκροτείται μητρώο αξιολογητών και ως εκ τούτου δεν υφίστανται ανάλογες πιστοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...