Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Καταδίκη για Μπόμπολα για συκοφαντική δυσφήμηση του Ν. Νικολόπουλου

Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο οι εκδότες της εφημερίδας «Εθνος της Κυριακής», Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας, έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει ο νυν γ.γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, για συκοφαντική δυσφήμηση.


Η υπόθεση αφορά σε δημοσίευμα της εφημερίδας που αναφερόταν στον Ν. Νικολόπουλο λίγο πριν παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του μηνυτή, κατά την ακροαματική διαδικασία, η οποία διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, μάρτυρες μεταξύ άλλων κατέθεσαν ότι το επίμαχο δημοσίευμα είχε ως στόχο να πλήξει την ηθική υπόσταση του Ν. Νικολόπουλου, ενώ ο συντάκτης που υπέγραφε το ρεπορτάζ, Α. Πατρινός, δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο.


Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο πρώην βουλευτής δήλωσε: «Σήμερα αποδείχτηκε για μία ακόμα φορά πως η Δικαιοσύνη παραμένει ένας από τους πιο γερούς πυλώνες της δημοκρατίας μας, πάνω στον οποίο μπορεί να στηριχτεί το παλλαϊκό αίτημα κατάρρευσης του χρεοκοπημένου συστήματος εξουσίας και παραεξουσίας που καταδυναστεύει τον τόπο επί δεκαετίες, καθώς και της τιμωρίας των υπευθύνων και όλων όσων κερδοσκόπησαν πάνω στις πλάτες των αθώων πολιτών και της χώρας. Η σημερινή μέρα ήταν μία νίκη της δικαιοσύνης και της αλήθειας, αλλά και μία νίκη της αληθινής δημοσιογραφίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...