Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Αμεσα η στελέχωση της ΝΕΡΙΤ λέει ο Γ.Γ. ενημέρωσης

Ο Γ.Γ. Μέσων Ενημέρωσης Γ. Παναγιωτόπουλος μιλά για τις προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ, τη δυσκολία ελέγχου του διαδικτύου στην Ενημέρωση και την ανάγκη καταπολέμησης του ψηφιακού αναλφαβητισμού. 




Ο κ. Γιάννης Παναγιωτόπουλος, Γ.Γ. Μέσων Ενημέρωσης φιλοξενήθηκε στο στούντιο του TheTOC.gr και μίλησε για το νέο τοπίο στα Μέσα Ενημέρωσης, τη νέα Δημόσια Τηλεόραση και την ανάγκη να εκπειδευτούν οι πολίτες στα νέα δεδομένα της ψηφιακής εποχής.


Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε τον κίνδυνο να μείνει ένα μεγάλο μέρος των πολιτών εκτός ενημέρωσης, καθώς τα νέα δεδομένα στρέφουν τους πολίτες στο διαδίκτυο και υπάρχει μεγάλο ποσοστό ψηφιακού αναλφαβητισμού. Έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρχει πλήρης και πολύπλευρη ενημέρωση για όλους, καθώς αυτό είναι θεμελειώδες για τη δημοκρατία μας. Σε ό,τι έχει να κάνει με το διαδίκτυο, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες από την κυβέρνηση να διαμορφωθεί το πλαίσιο λειτουργίας των διαδικτυακών μέσων, παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί.

"Πρέπει να καταπολεμήσουμε τον ψηφιακό αναλφαβητισμό" δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ενώ υπογράμμισε ότι τεράστιο θέμα είναι και η πνευματική ιδιοκτησία, που μέσω του διαδικτύου είναι ανυπεράσπιστη.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη λειτουργία της Δημόσιας τηλεόρασης και τις εξελίξεις στη ΝΕΡΙΤ, ο Γ.Γ. Μέσων Ενημέρωσης ξεκαθάρισε ότι πολύ σύντομα θα στελεχωθεί ο νέος φορέας και αυτό θα γίνει με αντικειμενικό τρόπο, ενώ εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τις προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ, σε σχέση με τις περυσινές απολύσεις που ήταν απαίτηση της Τρόικας που εξακολουθεί να ισχύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...