Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

902 κόντρες για την πώληση από το ΚΚΕ

Communist Party of Greece
Communist Party of Greece (Photo credit: Wikipedia)
Στην αντεπίθεση περνά το ΚΚΕ, υπερασπιζόμενο την απόφαση για πώληση της «Ραδιοτηλεοπτικής Α.Ε.» ως την καλύτερη επιλογή για την κάλυψη των υποχρεώσεων απέναντι στους εργαζομένους και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο Περισσός συνεχίζει να μην αποκαλύπτει το όνομα του νέου ιδιοκτήτη, στον οποίο περνούν το ραδιόφωνο «902 Αριστερά στα FM», ο τηλεοπτικός σταθμός «902», καθώς και όλες οι υποδομές, τα μηχανήματα και τα αυτοκίνητα της εταιρείας. Το «μυστήριο» με τη νέα ιδιοκτησία έχει από τη μια προκαλέσει την αντίδραση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από την άλλη το σίριαλ των διαψεύσεων συνεχίζεται.

Χθες ήταν η σειρά του Β. Μαρινάκη να προχωρήσει σε κατηγορηματική διάψευση, δηλώνοντας ότι «ούτε υπήρξε ενδιαφέρον ούτε έγινε κάποια διαπραγμάτευση», σπεύδοντας να προσθέσει ότι ο ίδιος θεωρεί «σκάνδαλο να μην ξέρουμε σε αυτή τη χώρα ποιος είναι ο ιδιοκτήτης ενός καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας». Είχαν προηγηθεί ο Φίλιππος Βρυώνης του «Extra channel», η Γιάννα Αγγελοπούλου και, νωρίτερα, ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Οι επικρίσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν μέσω του Δ. Παπαδημούλη και των δηλώσεών του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο». Κάλεσε την ηγεσία του ΚΚΕ να ανακοινώσει «πού και πώς» δόθηκε ο «902», θέτοντας παράλληλα το ερώτημα εάν είναι νόμιμο να «πωλείται στην πιάτσα» μία άδεια που εκχωρήθηκε δωρεάν σε ένα κόμμα. «Ποιες νομικές δικλίδες χρησιμοποιήθηκαν για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του νέου αγοραστή», αναρωτήθηκε ο ίδιος και δήλωσε: «Δεν είναι νοητό να ακολουθεί η Αριστερά, σε τέτοια θέματα που σχετίζονται με απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, δύο μέτρα και δύο σταθμά».

«Δεν πουλάει συχνότητα»

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ μετά τη μακροσκελή ανακοίνωση, μέσω της οποίας παραδεχόταν επισήμως την πώληση της εταιρείας, ανέβασε τους τόνους. «Το ΚΚΕ δεν πουλάει τη συχνότητα από την οποία εκπέμπει ο "902", αφού αυτή αποτελεί δημόσια περιουσία, πουλάει την εταιρεία και τις υποδομές της», απάντησε μέσω άρθρου που φιλοξένησε ο «Ριζοσπάστης» και είχε τίτλο «Καρφί στο μάτι τους το ΚΚΕ και η φωνή του». Σε αυτό κάνει λόγο για βρόμικη επίθεση από «καλοπληρωμένους κονδυλοφόρους των μεγάλων δημοσιογραφικών συγκροτημάτων, μέχρι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, της Χρυσής Αυγής και άλλων».

Αναφέρεται σε δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος που συνεπάγεται η λειτουργία των ραδιοφώνου και τηλεόρασης και σημειώνει ότι ο «πρώτος που πλήττεται από το κλείσιμο του "902" είναι το ίδιο το ΚΚΕ, που χάνει από ανάγκη ένα βασικό εργαλείο στην προπαγάνδα του». Δηλώνεται ότι προ της κρίσης τα έξοδα βάραιναν κατά 70% και μόνο ένα 30% ήταν τα διαφημιστικά έσοδα. Εν μέσω κρίσης, επικαλούνται ότι η διαφήμιση έπεσε κατά 61% στο σταθμό και η συμμετοχή του ΚΚΕ στα έξοδα ανέβηκε στο 85%.

Στο ίδιο άρθρο αποφεύγεται να γίνει αναφορά σε απολύσεις. Απολύσεις θα γίνονταν, όπως αναφέρεται, εάν το κόμμα έκλεινε το σταθμό χωρίς σε αυτή την περίπτωση να μπορεί να «εκπληρώσει τις υποχρεώσεις απέναντί τους».

Στην περίπτωση της πώλησης, που επελέγη, «διασφαλίζονται οι υποχρεώσεις του κόμματος απέναντι στους εργαζόμενους, που αναγκαστικά χάνουν τη δουλειά τους, αλλά και απέναντι στα ασφαλιστικά ταμεία». Για να καταλήξει ότι ο «902» και οι άλλες επιχειρήσεις του κόμματος δεν είναι σοσιαλιστικές νησίδες. «Λειτουργούν μέσα στον καπιταλισμό και υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης του», όπως διαπιστώνουν.

Π. ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ / enet.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...