Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Στην κόψη του ξυραφιού 1.100 συμβασιούχοι της ΕΡΤ

Κάθε μέρα και ένα νέο σενάριο κυκλοφορεί στην ΕΡΤ για την τύχη των 1.100 συμβασιούχων, τεχνικών, διοικητικού προσωπικού και δημοσιογράφων, όσο πλησιάζει η 30ή Ιουνίου, οπότε λήγουν οι συμβάσεις τους. Αν και η διοίκηση της ΕΡΤ υποστηρίζει ότι ψάχνει νομική φόρμουλα για να προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων, διατυπώνονται εύλογα ερωτήματα για το εάν το 70% των θέσεων συμβασιούχων που λέγεται ότι θα επανακηρυχθούν θα δοθούν σε ήδη συμβασιούχους της ΕΡΤ ή σε άλλους, της αρεσκείας της νέας κυβέρνησης. Εξάλλου ούτε η κυβέρνηση κεντρικά ούτε η διοίκηση της ΕΡΤ έχουν ανακοινώσει αποφάσεις σχετικά με τους αργόμισθους ούτε πολύ περισσότερο με όσους διατηρούν δύο ή τρεις θέσεις στο Δημόσιο, όπως έχει ζητήσει και έχει καταγγείλει ακόμα και η ΕΣΗΕΑ.
Καμία εξέλιξη στις δεσμεύσεις για αργομισθίες και πολλαπλές δουλειές στο Δημόσιο
Τελευταίο σενάριο είναι αυτό που είπε χθες ο Π. Σόμπολος σε συνάντηση δημοσιογράφων, ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο Γ. Γαμπρίτσο καταβάλλεται προσπάθεια οι συμβάσεις να επεκταθούν για... ένα μήνα. Προφανώς, με σκοπό να δοθούν οι θερινές άδειες στο μόνιμο προσωπικό. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν άλλες εκδοχές, σύμφωνα με τις οποίες:
α) Η διοίκηση της ΕΡΤ μπορεί να υπογράψει άμεσα εκτός ΑΣΕΠ συμβάσεις ορισμένου χρόνου με δημοσιογράφους και καλλιτέχνες οκτάμηνης διάρκειας και με αναγκαστική παύση 4 μηνών.
β) Μπορεί επίσης, μετά τη δημοσίευση του πολυνομοσχεδίου του Π. Γερουλάνου -όπου αναμένεται σχετική ρύθμιση- περί τα τέλη Ιουνίου, όπως υπολογίζεται, να υπογράψει συμβάσεις έργου για τους δημοσιογράφους, διάρκειας έως 24 μήνες, επίσης εκτός ΑΣΕΠ.
γ) Για τους τεχνικούς, διοικητικούς, σκηνοθέτες κ.λπ. προσωπικό αναμένεται να γίνει διαγωνισμός με κριτήρια τα οποία θα θέσει το ΑΣΕΠ, όπως προϋπηρεσία, τίτλοι σπουδών κ.λπ.
Οι ρυθμίσεις που θα φέρει το πολυνομοσχέδιο Γερουλάνου, λένε οι καλά γνωρίζοντες τα θέματα διοίκησης, δεν μπορούν να “αξιοποιηθούν” από τη διοίκηση της ΕΡΤ, εάν δεν συνοδεύονται από τροπολογία στον νόμο Ραγκούση που θα δίνει το δικαίωμα στην ΕΡΤ να προχωρήσει στη σύναψη συμβάσεων.
Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ ζητάει να κατατεθεί άμεσα νέο οργανόγραμμα που θα κατοχυρώνει με συμβάσεις αορίστου χρόνου όλους τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...