Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΙΕΚ ΔΟΜΗ Οι σπουδαστές Δημοσιογραφίας στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

Στις εγκαταστάσεις  της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ξεναγήθηκαν  οι σπουδαστές του Δ΄ εξαμήνου του τμήματος Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΔΟΜΗ.
Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους χώρους όπου εργάζονται οι αρχισυντάκτες, οι συντάκτες και οι ρεπόρτερ  της εφημερίδας.
Ο δημοσιογράφος  της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ Γιώργος Κιούσης  υποδέχτηκε τους σπουδαστές όπου και  τους οδήγησε στην αίθουσα συσκέψεων της εφημερίδας, στον χώρο δηλαδή που καθημερινά ο διευθυντής σύνταξης, οι υπεύθυνοι ύλης, αρχισυντάκτες, σκιτσογράφοι, συντάκτες κ.ά. συσκέφτονται για τον σχεδιασμό και την παραγωγή της εφημερίδας.
Στην συνέχεια οι μελλοντικοί επαγγελματίες της  ενημέρωσης, επισκέφτηκαν τους ρεπόρτερ του ελεύθερου ρεπορτάζ, τους συντάκτες του εξωτερικού δελτίου και τους ρεπόρτερ των υπουργείων της εφημερίδας και πήραν μια γεύση από τον τρόπο εργασίας τους.

Λίγο πριν αποχωρήσουν  από τις εγκαταστάσεις της  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, ο προϊστάμενος του ελεύθερου ρεπορτάζ της εφημερίδας Κώστας Κυριακόπουλος συνομίλησε με τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΟΜΗ και απάντησε στα ερωτήματά τους σχετικά με την έντυπη Δημοσιογραφία, την λειτουργία μίας μεγάλης εφημερίδας, τον τρόπο που διασταυρώνουν τις ειδήσεις τους οι δημοσιογράφοι καθώς και για τους κώδικες δεοντολογίας.  
Info: ΙΕΚ ΔΟΜΗ, Χ. Τρικούπη 17, Αθήνα, Τηλ. 210 3840 552, www.iekdomi.gr  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...