Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΕΡΤ: 848.420 ευρώ θα κοστίσει το Μουντιάλ


Ο προϋπολογισμός της ΕΡΤ για την κάλυψη του Μουντιάλ της Ν. Αφρικής φτάνει τα 848.420 ευρώ, ενώ έχουν υπολογιστεί επιπλέον 50.000 ευρώ σε περίπτωση που η Εθνική μας ομάδα προκριθεί στη φάση των 16.

Όπως σημειώνει η διοίκηση της ΕΡΤ, σε ανακοίνωσή της, στο πλαίσιο του οικονομικού και διοικητικού εξορθολογισμού ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός για την κάλυψη 64 αναμετρήσεων είναι μειωμένος κατά περίπου 250.000 ευρώ ακόμα και από εκείνον για το Euro2008, που έγινε στα γήπεδα Αυστρίας και Ελβετίας και έφτασε το 1.089.508 ευρώ, παρότι οι αγώνες ήταν λιγότεροι (31).

Στο συνολικό κόστος για την κάλυψη του Μουντιάλ περιλαμβάνονται: μετακίνηση, διαμονή και διατροφή της αποστολής της ΕΡΤ στη Ν. Αφρική, εσωτερικές μετακινήσεις για τους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας, καθώς και ενοικίαση θέσεων σχολιασμού, κυκλωμάτων για τη λήψη του σήματος όλων των αγώνων και καθημερινού ρεπορτάζ, βαν για το ρεπορτάζ, τεχνικές διευκολύνσεις των διοργανωτών, αλλά και τα εντός Ελλάδας έξοδα παραγωγής που αφορούν στις καθημερινές εκπομπές.

Οι αγώνες διεξάγονται σε εννέα πόλεις της Ν. Αφρικής και η βάση της αποστολής της ΕΡΤ, που αποτελείται από 17 άτομα, είναι το Durban. Εξ αυτών, οι τρεις είναι σχολιαστές αγώνων, τρεις δημοσιογράφοι για την κάλυψη του ρεπορτάζ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και ένας για τους αντιπάλους του, τρεις δημοσιογράφοι για τις μεταδόσεις και το ρεπορτάζ της ΕΡΑ ΣΠΟΡ τις εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων, ένας διευθυντής παραγωγής, ένας σκηνοθέτης και πέντε τεχνικοί. Για πρώτη φορά, η περιγραφή και ο σχολιασμός αρκετών αναμετρήσεων θα γίνει από την Αθήνα, ενώ συνολικά 41 παιχνίδια θα μεταδοθούν από τα στούντιο στην ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...