Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

3 απολύσεις και ένα επικείμενο κλείσιμο

Η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών σε χθεσινή της ανακοίνωση καταγγέλλει  απολύσεις και επικείμενο κλείσιμο του γραφείου Θεσσαλονίκης του ΣΤΑΡ. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:
"Το κοινωνικό του πρόσωπο έδειξε για ακόμα μια φορά το ΣΤΑΡ.Μετά την βάφτιση ρεπόρτερ σε ρόλο κάμεραμαν και ηχολήπτη (βλέπε Γρηγόρης Μπάκας, Νότια Αφρική)  με την ανοχή της Διεύθυνσης Ειδήσεων,  σειρά έχει το παράρτημα του ΣΤΑΡ Θεσσαλονίκης όπου τους ανακοινώθηκαν 3 απολύσεις και έπεται συνέχεια με πιθανή κατάληξη το κλείσιμο του εκεί παραρτήματος, που κάλυπτε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.
Ο Τηλεοπτικός σταθμός ΣΤΑΡ είναι σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα που σημαίνει ότι πρέπει να ενημερώνει όλη την Ελλάδα για ό,τι γίνεται σε ΟΛΗ την Ελλάδα.  Με την κίνησή του αυτή το ΣΤΑΡ δηλώνει πως ορίζει την Ελλάδα  από τη Λάρισα και κάτω.Υπενθυμίζουμε σε όλους πως οι συχνότητες και οι άδειες λειτουργίας παραμένουν δημόσια περιουσία και παραχωρούνται στις εταιρίες υπό όρους και με δυνατότητα ανάκλησης.
Κάνουμε έκκληση στον Υπουργό να παρέμβει για να συνεχίσουν τα κανάλια να είναι πανελλαδικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα εμπράκτως και όχι όσο και όπως τα συμφέρει.
Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του το ΣΤΑΡ αναφέρεται στο νέο φόρο του 20% στον διαφημιστικό τζίρο, που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των εσόδων του, ως αφορμή για τις κινήσεις που πρέπει να κάνει:
«Θα χρειασθεί πιθανόν προσωπικό να μετακινηθεί σε άλλες εργασίες, να μηδενιστούν πρόσθετες αμοιβές και τα εξωτερικά συνεργεία να αποτελούνται από ένα άτομο και να χρησιμοποιούν ελαφρές αυτόματες κάμερες.»Είναι ξεκάθαρο πλέον τι σημαίνει μετακίνηση σε άλλες εργασίες και μηδενισμός αμοιβών.
Κάνουμε κι εμείς ξεκάθαρο πως δεν θα δεχτούμε καμία καταστρατήγηση άρθρων της ΣΣΕ μας, καμία απόλυση συναδέλφων μας και θα αντιδράσουμε τόσο δυναμικά όσο είναι ζήτημα επιβίωσης για μας η εργασία μας.
Συνάδελφοι,
η Θεσσαλονίκη είναι απλώς η αρχή και πιλότος για το τι θα ακολουθήσει στην Αθήνα και όχι μόνο στο ΣΤΑΡ αλλά σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Μόνο ενωμένοι και έτοιμοι για αγωνιστικές κινητοποιήσεις μπορούμε να σώσουμε ό,τι μας απέμεινε, τη δουλειά μας με την οποία ζούμε την οικογένειά μας και την αξιοπρέπειά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...