Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Επιχείρηση «Ξεκαθάρισμα» των συχνοτήτων στην Αττική

Σε επιχειρήσεις εξπρές για το ξεκαθάρισμα του τηλεοπτικού πεδίου, στην περιοχή της Αττικής, εν όψει και της έναρξης των επίγειων ψηφιακών εκπομπών αυτή την Παρασκευή (18/06/2010), προχώρησε η ΕΕΤΤ η οποία χθες, έκλεισε μετά από ενάμιση περίπου χρόνο που υπήρχε σχετική απόφαση τουΕΣΡ τον τηλεοπτικό σταθμό SBC.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κλιμακωθούν οι επιχειρήσεις, προκειμένου να μπει τάξη στις συχνότητες της Αττικής.
Σε ό,τι αφορά τον τηλεοπτικό σταθμό SBC, υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ενάμιση χρόνο με αφορμή διένεξη που υπήρξε μεταξύ των δυο -τότε- συνεταίρων του καναλιού, το ΕΣΡ, είχε αποφασίσει ότι νόμιμος ήταν ο ένας εκ των δυο συνεταίρων και «κάτοχος» της συχνότητας, ενώ αντίθετα παράνομος ήταν ο κάτοχος του περιεχομένου. Μετά από προσφυγή στο ΣτΕ η εταιρεία που κατείχε το περιεχόμενο και τον τίτλο του SBC προχώρησε σε εκπομπή από άλλη συχνότητα.
Ο τηλεοπτικός σταθμός SBC εξέπεμπε στο δίαυλο 22 UHF, ο οποίος, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση έχει παραχωρηθεί στην ΕΡΤ Α.Ε. προκειμένου να μεταδίδει από το κέντρο εκπομπής Πάρνηθας το τηλεοπτικό πρόγραμμα της Βουλής.
Υπογραμμίζεται ότι η ΕΕΤΤ με απόφασή της είχε καλέσει τον τηλεοπτικό σταθμό SBC να διακόψει άμεσα τη συγκεκριμένη εκπομπή. Ο τηλεοπτικός σταθμός ουδέποτε συμμορφώθηκε, παρά το γεγονός ότι απορρίφθηκε και η Αίτηση Αναστολής που είχε υποβάλει στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.
Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας η Ελληνική Αστυνομία με τη συνδρομή τεχνικών πραγματογνωμόνων της ΕΕΤΤ, προέβη στην κατάσχεση του εξοπλισμού εκπομπής του εν λόγω σταθμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...