Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Πολιτικός σάλος από την εξαγορά της «Le Monde»

Πολιτικές διαστάσεις έχει πάρει η εξαγορά της εφημερίδας «Le Monde» μετά την αποκάλυψη από τον διευθυντή της, Ερίκ Φοτορίνο, ότι ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζίτου τηλεφώνησε και του ζήτησε να τον ενημερώσει προσωπικά για τις προτιμήσεις του ως προς την ανακεφαλαιοποίηση του εκδοτικού συγκροτήματος.

Ο Γάλλος πρόεδρος έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν καταγγελίες για παρεμβάσεις στα μίντια, αλλά αυτή την φορά έχει συναντήσει την έντονη αγανάκτηση της Αριστεράς που τον κατηγορεί για «κατάφωρη παρέμβαση στην ελευθερία έκφρασης».

Όπως είπε ο διευθυντής της «Le Monde», oΣαρκοζί εξέφρασε την έντονη αντίδραση του για το ενδεχόμενο να αναλάβει  συνεταιρισμός τριών επιχειρηματιών τον έλεγχο της εφημερίδας και απείλησε ότι θα κόψει τα έσοδα του τυπογραφείου της εφημερίδας, το οποίο πρέπει να λάβει ζωτική οικονομική κρατική ενίσχυση.

Η παρέμβαση του Σαρκοζί έγινε την στιγμή που  η εφημερίδα αναζητά νέους χρηματοδότες και οι δημοσιογράφοι υποπτεύονται ότι ο πρόεδρος έχει σκοπό να προωθήσει πολιτικά συμφέρουσα επιλογή αγοραστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...