Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΠΟΕΣΥ: Κλιμάκωση κινητοποιήσεων για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ

Tην κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων στην ΕΡΤ αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), μετά την αδιάλλακτη, όπως αναφέρει, στάση της διοίκησης της ΕΡΤ να μην προχωρήσει σε παράταση των συμβάσεων που λήγουν 30 Ιουνίου και 31 Ιουλίου και στέλνουν στην ανεργία περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους.
Στο πλαίσιο αυτό, το διοικητικό συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί τις ενώσεις-μέλη της να προχωρήσουν στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης, 23 Ιουνίου, και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις με κυλιόμενες 24ωρες απεργίες.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. επιμένει στην άμεση ανανέωση τουλάχιστον μέχρι τέλος του χρόνου όλων των συμβάσεων έργου που λήγουν τέλος Ιουνίου και τέλος Ιουλίου, στην υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας χωρίς άλλες καθυστερήσεις και στην κατάθεση νομοσχεδίου που να καταργεί, όπως αναφέρει, οριστικά το αίσχος των συμβάσεων ομηρίας και στην κατάρτιση σύγχρονου οργανογράμματος που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού και να κατοχυρώνει συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ ΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...