Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

«Χρειαζόµαστε ειδήσεις χωρίς φανατισµούς και υπερβολές»

«Η είδηση, το ρεπορτάζ και η κάλυψη των γεγονότων στον τόπο που διαδραµατίζονται είναι υποχρέωση όλων των λειτουργών των ΜΜΕ. Είναι υποχρέωσή µας η σωστή και αντικειµενική ενηµέρωση. Να δίνουµε ειδήσεις χωρίς φανατισµούς και υπερβολές, που αποβλέπουν στον εντυπωσιασµό», γράφει στο βιβλίο του «Μια ζωή ρεπορτάζ» (Εκδ. Πέτρου Κυριακίδη) ο πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Πάνος Σόµπολος. Ο κόσµος είχε κατακλύσει την αίθουσα της ΕΣΗΕΑ κατά τη χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου, που στις 550 σελίδες του αναδεικνύει γλαφυρά και απλά γεγονότα που έζησε ο ίδιος ως ρεπόρτερ. Τροµοκρατία, εγκληµατικότητα, µεταναστευτικό, αλλά και οι σεισµοί, οι µεγάλες πυρκαγιές που κόστισαν ζωές, όλα τα µεγάλα γεγονότα που συγκλόνισαν την ελληνική κοινή γνώµη είναι παρόντα στις σελίδες αυτές, καθώς, όπως ειπώθηκε και στην εκδήλωση, πρόκειται για ακάµατο και δηµιουργικό ρεπόρτερ που βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραµµή, ακόµη και αν υπάρχει κίνδυνος ζωής. 

Για τον Πάνο Σόµπολο και το «Μια ζωή ρεπορτάζ» µίλησαν ο δηµοσιογράφος και βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Γκιουλέκας, ο δηµοσιογράφος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Λιάνης, ο διευθυντής της εφηµερίδας «Καθηµερινή» Αλέξης Παπαχελάς, ο πολιτικός συντάκτης του «Εθνους» Γιάννης Σαραντάκος και ο διευθυντής της εφηµερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» Χρήστος Μεµής. Τη συζήτηση συντόνισε η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Μega Ολγα Τρέµη. 

Στην εκδήλωση παρέστησαν, µεταξύ άλλων: εκπρόσωποι του Πατριάρχη Ιεροσολύµων κ. Θεόφιλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυµου, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δηµήτρης Σιούφας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Κουτρουµάνης, οι πρώην υπουργοί Προκόπης Παυλόπουλος, Δηµήτρης Αβραµόπουλος, Φάνη Πετραλιά, ο πρώην υφυπουργός Μάριος Σαλµάς, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρης Οικονόµου, βουλευτές, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ο επιχειρηµατίας Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο εκδότης, πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος του Δ.Σ. του Δηµοσιογραφικού Οργανισµού Λαµπράκη και πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ Σταύρος Ψυχάρης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...