Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013

ΕΡΤ: Παιχνίδια στην πλάτη των εργαζομένων

Στις 9.000 έκλεισαν οι αιτήσεις για τις προσλήψεις στο μεταβατικό φορέα της ΕΡΤ, ενώ οι 1.800 από αυτές έγιναν από πρώην εργαζομένους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.


Τάδε έφη χθες ο Παντελής Καψής στο «Πρωινό ΑΝΤ1». Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης δήλωσε ότι μέσα στον Αύγουστο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής προσωπικού για το μεταβατικό φορέα και πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι το τέλος του 2013 να λειτουργήσει κανονικά η νέα ΕΡΤ. Επίσης ανέφερε πως το 80% των εργαζομένων που θα στελεχώσουν το μεταβατικό φορέα θα προέρχονται από την ΕΡΤ, οι συμβάσεις τους θα είναι δίμηνης διάρκειας και θα αμείβονται με βάση το ενιαίο μισθολόγιο που ισχύει για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους.

Αιχμές

Ο Παντελής Καψής δεν παρέλειψε για ακόμη μία φορά να μιλήσει για «κατάληψη» στην Αγία Παρασκευή, ενώ σε λεκτική αντιπαράθεση που είχε στη διάρκεια της εκπομπής με την εκπρόσωπο των δημοσιογράφων της ΕΡΤ Μάχη Νικολάρα κατονόμασε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υποκινεί τους «καταληψίες» να μη φύγουν από το Ραδιομέγαρο.

Από την πλευρά τους οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους τον υφυπουργό ότι θα στελεχώσει τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση με αδιαφανείς διαδικασίες, αφήνοντας αιχμές για τις προσλήψεις που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί.

«Μετά τον πρωθυπουργό της χώρας, ο υφ. Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης εκδίδει μονομερώς πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων για εργαζόμενους. Είναι σε θέση επίσης να γνωρίζει τα πολιτικά φρονήματα των χιλιάδων πολιτών που συγκεντρώθηκαν από την πρώτη στιγμή στο Ραδιομέγαρο και των εκατοντάδων που συμμετέχουν καθημερινά στις εκδηλώσεις που οργανώνονται στην Αγ. Παρασκευή και όπου χτυπά η καρδιά της ΕΡΤ στην περιφέρεια.

»Ο κ. Καψής επιλέγει να ξεχνά ότι ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ δεν στηρίζεται μόνο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από σημαντικό αριθμό βουλευτών και των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, οι οποίοι όχι μόνο δεν ρωτήθηκαν, όπως δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, αλλά βιώνουν πρωτοφανή παράκαμψη των δημοκρατικών, κοινοβουλευτικών διαδικασιών στο θέμα της ΕΡΤ.

»Καλούμε, λοιπόν, τον κ. Καψή να αφήσει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ μακριά από μικροκομματικά παιχνίδια που δεν τους αφορούν και να προχωρήσει έστω και σε μια νόμιμη διαδικασία.

»Γιατί λοιπόν οι κήρυκες της διαφάνειας και της αξιοκρατίας δεν ανακοινώνουν, όπως οφείλουν, τους πίνακες των 2.000 υποψηφίων που επιλέγονται στη βάση των προκηρύξεων, καθώς και την αναλυτική τους μοριοδότηση σύμφωνα με τα κριτήρια που προβλέπονται στις ίδιες τις προκηρύξεις; Γιατί, όπως ορίζει η προκήρυξη και έχει ο ίδιος δεσμευτεί ότι θα κάνει, δεν δημοσιοποιεί τη σύμβαση την οποία θα κληθούν να υπογράψουν όσοι επιλεγούν, προκειμένου οι αιτούντες να γνωρίζουν επιτέλους όλα τα δεδομένα και να λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις;

»Οι προθέσεις για διαφάνεια και αξιοκρατία δεν αρκεί να δηλώνονται δημοσίως, πρέπει να γίνονται και πράξη. Ειδικά όταν τα πρώτα δείγματα γραφής είναι συμβάσεις κάτω από το τραπέζι με συνταξιούχους και διευθυντικά στελέχη που προσελήφθησαν εκτός διαδικασίας, παρά το γεγονός ότι οι θέσεις τους περιλαμβάνονται στην προκήρυξη, αλλά και συμφωνίες με ιδιωτικές εταιρείες που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί στη Διαύγεια όπως ορίζει ο νόμος».

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...