Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Κιτρινίζει το BBC

Το Βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC κατέβασε από την ιστοσελίδα του το αμφιλεγόμενο βίντεο, στο οποίο ο ιατρός Στέργιος Πραπεβεζής φαίνεται να πετάει το παπούτσι του στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, διαμαρτυρόμενος για τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Το ρεπορτάζ του ανταποκριτή του στην Αθήνα, Μάλκομ Μπράμπαντ, ωστόσο παραμένει αναρτημένο, παρότι πλέον είναι πασιφανές ότι είναι στημένο.
Σύμφωνα με την ανταπόκριση, ο Πραπεβεζής είχε μιλήσει από πριν με τον Μπράμπαντ, λέγοντάς του ότι σκοπεύει να πετάξει παπούτσι στον πρωθυπουργό. Ο Μπράμπαντ τον ακολουθεί και στήνει την κάμερά του επάνω του, περιμένοντας απλώς να απαθανατίσει σε αποκλειστικότητα το περιστατικό. Στη συνέχεια, ο Πραπεβεζής συλλαμβάνεται και, στην προσπάθειά του να διεκδικήσει 15 λεπτά δημοσιότητας, αρχίζει να διαμαρτύρεται στα αγγλικά(!) για έλλειψη δικαιοσύνης στη χώρα μας, γνωρίζοντας προφανώς ότι το κοινό του κ. Μπράμπαντ δεν είναι ελληνόφωνο. Η όλη υπόθεση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αστεία, αν δεν έπληττε σοβαρά το κύρος του Βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου.
Μεταφράζουμε αυτολεξεί το κείμενο της ανταπόκρισης που παραμένει αναρτημένο στην ιστοσελίδα: Πριν το περιστατικό, ο Δρ. Πραπεβέζης, είχε πει στο BBC ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι ευπρόσδεκτος στη Βόρεια Ελλάδα, διότι παρέδωσε την εθνική κυριαρχία της χώρας και καταδίκασε απλούς ανθρώπους στη φτώχεια. Ο ανταποκριτής μας στη Θεσσαλονίκη, Μάλκομ Μπράμπαντ λέει ότι με 3.000 αστυνομικούς στους δρόμους, το γεγονός ότι ένας άνθρωπος κατάφερε να φτάσει τόσο κοντά στον πρωθυπουργό και να πετάξει το παπούτσι του θα προκαλέσει αμηχανία στις αρχές. Με άλλα λόγια, ο Μπράμπαντ όχι μόνο έστησε την επιχείρηση με τον αξιοσέβαστο γιατρό, (ο οποίος σημειωτέον ανήκει στο αξιοσέβαστο κόμμα του Κώστα Ζουράρι), αλλά έφτασε και στο σημείο να ψέγει τις αρχές για το γεγονός ότι τον άφησαν να το στήσει.
Τα συμπεράσματα δικά σας...
Reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...