Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Η εβδομάδα των media...

** «Πάγωσαν» οι συζητήσεις Κυριακόπουλου- Μάινους για συνεργασία σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ Alpha (RTL) –Star.  Φαίνεται πως στο RTL επικρατούν δεύτερη σκέψη για τη συγκεκριμένη συνεργασία…
**Από την 1η Οκτωβρίου δημιουργείται στην εισαγγελία ένα νέο τμήμα ελέγχου των οικονομικών, στο οποίο θα εντάσσονται και οι υποθέσεις διαχείρισης του δημοσίου χρήματος. Σε αυτό το τμήμα, σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταφερθούν οι υπόλοιπες υποθέσεις- καταγγελίες για την ΕΡΤ, που ακόμη δεν έχουν διερευνηθεί. Η ανάκριση μετά την άσκηση σε βάρος των 7 προσώπων της προηγούμενης διοίκησης συνεχίζεται.
**Έρχεται η περαίωση και για τις μικρές εταιρείες ΜΜΕ. Πολλές επιχειρήσεις  ΜΜΕ έχουν ανέλεγκτες χρήσεις,  και η διάταξη  αυτή που έχει ως στόχο την άμεση άντληση χρημάτων, θα δώσει «άφεση αμαρτιών» για το παρελθόν.  Η κυβέρνηση θα αλλάξει με νόμο το καθεστώς της περαίωσης , έτσι στο μέλλον να μην υπάρχουν εταιρείας με χρήσεις που δεν έχουν ελεγχθεί από το κράτος.
**Συνεχίζονται οι συγχωνεύσεις στα media. Οι Αττικές Εκδόσεις προχωρούν στην απορρόφηση της θυγατρικής τους –κατά  71,67% εταιρείας.  Ο κύκλος εργασιών της «Τηλεθεατής» ανήλθε το 2009, σε 22.672.508 ευρώ  και τα κέρδη προ φόρων σε  3.054.232 ευρώ
**Επιστρέφει στον Πήγασο από τις 26 Σεπτεμβρίου «Homme». Το ανδρικό περιοδικό που ξεκίνησε μαζί με την «Ημερησία», μετακόμισε στο «Θέμα» και τώρα επιστρέφει ανανεωμένο μαζί με το «Έθνος της Κυριακής». Το περιοδικό θα κυκλοφορεί στη συνέχεια και αυτόνομο σε περίπτερα και επιλεγμένα σημεία πώλησης. Ακόμη υπάρχει η ιδέα της ενίσχυσης της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας, με την προσθήκη μιας ένθετης κοσμικής εφημερίδας.
**Χωρίς μουσική από αυτή τη Δευτέρα ο Σκάι. Η απόφαση αυτή ελήφθη από την ιδιοκτησία του Σκάι, η οποία θεωρεί πως είναι πολύ υψηλό το ποσό που καταβάλει στην ΑΕΠΙ.
** Ιδιωτικό συμφωνητικό  με την «Χρυσή Ευκαιρία Εκδόσεις» για εκτυπωτικές εργασίες, ύψους 3.780.527  ευρώ  και ποσό 2.368 ευρώ για τις διαφημίσεις , υπέγραψε, μεταξύ άλλων η Χ. Κ. Τεγόπουλος. Η εκδοτική εταιρεία έχει πλέον μειοψηφική συμμετοχή στην «Χρυσή Ευκαιρία», η οποία και επεκτείνεται στο διαδίκτυο με την δημιουργία και νέων ιστοσελίδων, όπως το www.property.gr για τις αγγελίες σπιτιών, δίπλα στην κεντρική δραστηριότητα της www.xe.gr .
**Αύξηση των εσόδων της Άνωσης για προγράμματα που εκτελεί για λογαριασμό του Mega.  Στο πρώτο εξάμηνο το ποσό που διέθεσε το Mega στην εταιρεία ανήλθε σε 9.721.230 ευρώ, έναντι 7.870.002 ευρώ το εξάμηνο του 2009. Αντιθέτως, το ποσό προς του Studio ATA, που εμφανίζει κάμψη κατά 44% του τζίρου τους, έφτασαν σε 5.675.980 ευρώ , έναντι 9.551.977 ευρώ το πρώτο εξάμηνο το 2009.
** «Παγώνει» οριστικά ο ειδικός φόρος τηλεόρασης; Σύμφωνα με πληροφορίες η επιβολή του φόρου  στους τηλεοπτικούς σταθμούς που σύμφωνα με το νόμο θα ξεκινήσει σε 18 ημέρες, δεν είναι ψηλά πλέον στην ατζέντα της κυβέρνησης, με δεδομένα τα αποτελέσματα που έχει η αύξηση της φορολογίας σε διάφορους τομείς. Υπάρχει και η άλλη άποψη εντός της κυβέρνησης πως δεν θα πρέπει οι τηλεοπτικοί σταθμοί να εξαιρεθούν από την επιβολή φόρου, όταν αυτοί επιβάλλονται σε όλη την κοινωνία. toparon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...