Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Απομακρύνονται και από ιδιωτικούς χώρους οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες


«Πράσινο φως» από τον Αρειο Πάγο για την απομάκρυνση των διαφημιστικών πινακίδων και από ιδιωτικούς χώρους.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, με απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τα συνεργεία του υπουργείου θα αφαιρούν πλέον παράνομες διαφημιστικές πινακίδες και από ιδιωτικούς χώρους, όπως π.χ πολυκατοικίες ή χωράφια.

Επιπλέον, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικ.Μαύρος απαντώντας σε σχετικό έγγραφο ερώτημα του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκου Σηφουνάκη, αναφέρει ότι είναι δυνατή η αφαίρεση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από ιδιωτικούς χώρους.

«Το αδίκημα της τοποθέτησης παράνομων διαφημιστικών πινακίδων είναι διαρκές και συνεπώς πάντοτε αυτόφωρο. Κατά τη γνώμη μας λοιπόν μπορούν τα αρμόδια όργανα του Κράτους, εν προκειμένω οι αστυνομικοί υπάλληλοι, ως προανακριτικοί υπάλληλοι να εισέρχονται σε ιδιωτικούς χώρους για την αφαίρεση των παράνομα τοποθετημένων διαφημιστικών πινακίδων», αναφέρει ο δικαστικός λειτουργός.

Επισημαίνει ακόμη ότι «προκειμένου δε για την είσοδο σε ιδιωτικό χώρο που αποτελεί κατοικία, εφόσον δεν συναινεί στην είσοδο σ' αυτή ο ένοικός της ή αν η είσοδος είναι κλειστή, μπορεί να παραβιασθεί η είσοδος ή να καμφθεί η άρνηση του ενοίκου υπό του ενεργούντος την έρευνα ανακριτικού υπαλλήλου, συμπαρισταμένου δικαστικού λειτουργού (άρθρα 253 και 255 Κ.Π.Δ)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...