Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΡΤ: Οι συμβασιούχοι θα καλύπτουν πραγματικές ανάγκες

Στην καταγγελία της ΕΣΗΕΑ σχετικά με τους συμβασιούχους που παραμένουν επί ένα τρίμηνο στον «αέρα» απαντά με ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΕΡΤ επισημαίνοντας αρχικά ότι ο αριθμός των θέσεων που θα καλυφθεί από δημοσιογράφους έχει καθοριστεί με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Η αλήθεια πάντως είναι ότι από τους περίπου 1150-1200 συμβασιούχους (απ' όλες τις ειδικότητες) της ΕΡΤ κατά το 2009 η αρχική δέσμευση ήταν για πρόσληψη 804 (μείωση 30%) και τώρα έχουμε φθάσει στους 700 συμβασιούχους κατόπιν πιέσεων.
Η διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης απορρίπτει το αίτημα της ΕΣΗΕΑ για «πρόσληψη και μονομοποίηση του συνόλου των πρώην συμβασιούχων δημοσιογράφων, πέρα και έξω από τις πραγματικές ανάγκες της ΕΡΤ, πέρα από κάθε πλαίσιο νομιμότητας, διαφάνειας, αξιοκρατίας και αξιολογικής κρίσης».
Τονίζει ότι οι προσλήψεις θα γίνουν με απόλυτη νομιμότητα και διαφάνεια και θα ισχύσουν αυστηρά ασυμβίβαστα με κάθε είδους σχέση εργασίας με άλλους φορείς του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα καθώς και με ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα.
Στην επιτροπή αξιολόγησης των αιτήσεων των δημοσιογράφων θα συμμετέχουν ως μέλη εκλεγμένοι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων της ΕΡΤ αλλά και εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ ενώ για πρώτη φορά θα προσληφθούν συμβασιούχοι στην ΕΡΤ με εγκεκριμένες διαδικασίες από το ΑΣΕΠ.
Στην ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΕΡΤ σημειώνει ότι όλα αυτά έχουν γνωστοποιηθεί στην ΕΣΗΕΑ χωρίς να έχει εκφραστεί ουσιώδης αντίρρηση ή πρόταση για ενδυνάμωση της διαφάνειας. και καταλήγει σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης «με τον ζήλο και την αφοσίωσή τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, εγγυώνται την απρόσκοπτη λειτουργία και μετάδοση όλων των προγραμμάτων, μέχρι τη ενίσχυσή τους με τους συμβασιούχους, που σύντομα θα προστεθούν στη συνολική προσπάθεια. Γι’ αυτό και τους ευχαριστεί δημοσίως».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...