Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΠΟΕΣΥ για τις απολύσεις στο ΔΟΛ

Προειδοποίηση πως θα κλείσει το ημερήσιο “Βήμα” αν δεν έχει αποτέλεσμα η λειτουργία της ψηφιακής αίθουσας σύνταξης, και δεν προχωρήσει ο οργανισμός σε περικοπές προσωπικού απήυθυνε διευθυντικό στέλεχος του ΔΟΛ, μιλώντας προς τους εργαζόμενους!

Σημείωσε ακολουθώντας την πολιτική Ψυχάρη έναντι της ΕΣΗΕΑ, πως δεν θα απολυθούν δημοσιογράφοι και το ημερήσιο “Βήμα” θα ενισχυθεί . Η έμμεση αυτή “απειλή” για τις περικοπές επιβάρυνε και άλλο το αρνητικό κλίμα στον οργανισμό.

Οι εξελίξεις στο ΔΟΛ δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο, επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών σε ανακοίνωσή της για τις σχεδιαζόμενες απολύσεις στον Οργανισμό, τονίζοντας πως η μέθοδος της σαλαμοποίησης δεν πρέπει να περάσει.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΣΥ απολύσεις εργαζομένων και σχέδια περικοπών υλοποιούνται ήδη σε άλλες εφημερίδες και περιοδικά, ενώ το κλίμα είναι πολύ χειρότερο στην περιφέρεια.

«Τον πρόλογο έκανε με τις δηλώσεις του ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑΤην εξειδίκευση των σχεδίων στον ΔΟΛ και ειδικότερα στο ΒΗΜΑ έκανε χθες ο διευθυντής της εφημερίδας Παντελής Καψής: πρέπει να απολυθεί σημαντικός αριθμός διοικητικών υπαλλήλων (έως και οι μισοί σε σύνολο περίπου 350) για να επιβιώσει το φύλλο και σ’ αυτό πρέπει να συναινέσουν οι δημοσιογράφοι», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...