Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Δολοφόνησαν δημοσιογράφο στο Μεξικό

Ένας δημοσιογράφος σκοτώθηκε και ένας δεύτερος τραυματίστηκε από επίθεση ενόπλων την Πέμπτη στην πόλη Σιουδάδ Χουαρές, στο βόρειο Μεξικό, όπως έγινε γνωστό από την εφημερίδα όπου εργάζονταν τα θύματα.


Οι δράστες, οι οποίοι διέφυγαν, πυροβόλησαν εναντίον του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι δύο συνεργάτες της εφημερίδας Ελ Διάριο Δε Χουαρές, σκοτώνοντας τον φωτορεπόρτερ Λουίς Κάρλος Σαντιάγκο. Ο συνάδελφός του τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται σε τοπικό νοσοκομείο.

Το Μεξικό, μαζί με τις Φιλιππίνες , θεωρούνται από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για τους δημοσιογράφους που συχνά πέφτουν θύματα του «πολέμου των καρτέλ».

Από τις συγκρούσεις των εμπόρων ναρκωτικών μεταξύ τους ή με τις αρχές τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους 28.000 άνθρωποι στο Μεξικό.

Την τελευταία δεκαετία εξηντατέσσερις δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί, πολλοί από αυτούς από το οργανωμένο έγκλημα, και άλλοι έντεκα παραμένουν αγνοούμενοι, σύμφωνα με στοιχεία της Μεξικανικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...